Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η βιομηχανία εκλεκτών κρασιών του Τέξας μπορεί να ανέβει ή έπιασε ταβάνι

Το 2014, η ανερχόμενη βιομηχανία κρασιού του Τέξας πάλευε να αυτοπροσδιοριστεί. Ωστόσο, τέσσερα ατίθασα οινοποιεία του Texas Hill Country έβλεπαν το μέλλον τους ξεκάθαρα.

Μαζί, το Bending Branch Winery, το Duchman Family Winery, το Pedernales Cellars και το Spicewood Vineyards δημιούργησαν το Texas Fine Wine, μια μικρή ομάδα με έναν μεγάλο στόχο: την ανάδειξη του Texas terroir παγκοσμίως.

«Το Texas Fine Wine είναι ένα κρίσιμο συστατικό της οινικής βιομηχανίας του Τέξας, καθώς συμβάλλει στη διάδοση της εκπαίδευσης και της γνώσης των καταναλωτών και του εμπορίου», λέει ο Tommy Wellford, γενικός διευθυντής του Duchman Family Winery. Οι Drs. Lisa και Stan Duchman ίδρυσαν το οινοποιείο το 2004 στο Driftwood του Τέξας, κοντά στο Όστιν.

«Η δήλωση της αποστολής μας δηλώνει την υποστήριξή μας στη γεωργία του Τέξας και τους αμπελουργούς μας, η οποία είναι αναμφισβήτητα τόσο σημαντική για την ικανότητά μας να φτιάχνουμε τα καλύτερα στην κατηγορία τους, βραβευμένα κρασιά», λέει ο Wellford. «Είμαστε σε θέση να προωθήσουμε τις κορυφαίες βαθμίδες των οινοβιομηχανιών του Τέξας, τις AVA μας και αυτό που διακρίνει τα κρασιά μας».

Οι προωθητικές ενέργειες περιλαμβάνουν συνήθως εθνικές και διεθνείς εμπορικές γευσιγνωσίες, δείπνα οινοποιών και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

«Το Texas Fine Wine είναι σημαντικό επειδή επιτρέπει σε τέσσερις από τους υψηλότερης ποιότητας οινοπαραγωγούς της πολιτείας να ενωθούν στο μάρκετινγκ, για να δημιουργήσουν συνείδηση της ποιότητας που μπορεί να επιτευχθεί στο Τέξας», προσθέτει ο βετεράνος οινοποιός Dave Reilly του Duchman Family Winery. Το οινοποιείο παράγει περίπου 20.000 κιβώτια ετησίως, τα οποία διανέμονται σε εμπόρους λιανικής πώλησης όπως τα HEB και Whole Foods.

Επιπλέον, τα μικρότερα μέλη επωφελούνται επίσης. «Για ένα μικρότερο οινοποιείο όπως το Spicewood Vineyards που δεν έχει διανομή, το Texas Fine Wine αποτελεί κρίσιμο μέρος των προσπαθειών μάρκετινγκ για να πούμε την ιστορία μας και να προσεγγίσουμε αυτά τα κανάλια επιρροής», σημειώνει ο Τεξανός Ron Yates, έβδομης γενιάς, ο οποίος αγόρασε το Spicewood Vineyards το 2007.

Αν και πρόκειται για μια συνεκτική ομάδα, τα μέλη διαφέρουν στις προτιμήσεις των ποικιλιών σταφυλιών. Για παράδειγμα, το Duchman Family Winery επικεντρώνεται στις ιταλικές ποικιλίες. Αντίθετα, η Spicewood Vineyards προτιμά ισπανικές ποικιλίες όπως το Tempranillo.

Το Tannat κυριαρχεί στο Bending Branch Winery, κερδίζοντας το προσωνύμιο «The Tannat House of Texas». Το Bending Branch ιδρύθηκε το 2009 από τον Dr. Bob και την Brenda Young στο Comfort του Τέξας και διεκδικεί επίσης φήμη για τεχνολογικές εξελίξεις όπως η κρυο-αποξήρανση και η εκτόνωση με φλας.

Εν τω μεταξύ, η Pedernales Cellars στο Stonewall του Τέξας επικεντρώνεται σε ισπανικές και ροδίτικες ποικιλίες. Το «Pedernales», το οποίο συνιδρύθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο Julie Kuhlken και τον αδελφό της David το 2006, παραπέμπει στην ισπανική λέξη για τον πυριτόλιθο και στον ποταμό Pedernales, ο οποίος διασχίζει το Texas Hill Country. (Οι πρωτοπόροι γονείς τους Larry και Jeanine Kuhlken φύτεψαν τους αμπελώνες Kuhlken Vineyards κοντά στο Fredericksburg στις αρχές της δεκαετίας του 1990).

Βιωσιμότητα

Στην προσπάθειά τους για ποιότητα, τα μέλη της Texas Fine Wine υιοθέτησαν τη βιωσιμότητα πολύ πριν από τις τρέχουσες προσπάθειες της οινοβιομηχανίας. «Από την αρχή, η Pedernales Cellars υπήρξε υπέρμαχος της μεγιστοποίησης της βιωσιμότητας των λειτουργιών μας, ξεκινώντας από το γεωθερμικό σύστημα ψύξης που εγκαταστήσαμε όταν πρωτοχτίσαμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής», λέει ο έκτης γενιάς Kuhlken.

«Καθώς η λειτουργία μας ωρίμαζε, μπορέσαμε να ενσωματώσουμε όλο και περισσότερες περιβαλλοντικές εκτιμήσεις στον τρόπο λειτουργίας μας, επειδή η βιωσιμότητα έχει να κάνει με τη συνεχή βελτίωση».

Εν συνεχεία, έχοντας ανησυχίες για τη συσκευασία, η Duchman Family Wines προσφέρει κρασιά σε επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία. «Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, εστιάζουμε στην ανακύκλωση και την ελάχιστη απόρριψη», σημειώνει ο Wellford. «Με την απλή χρήση επαναχρησιμοποιούμενων growlers και το πρόγραμμα βαρελιών μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα απόβλητα είναι στο ελάχιστο δυνατό».

Οι αμπελώνες Spicewood Vineyards αναφέρουν πρακτικές αμπελώνα. «Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια φρικτούς παγετούς, παγετούς αργά την άνοιξη και καλοκαιρινούς θερμικούς θόλους», αναφέρει ο Yates.

«Στους αμπελώνες Spicewood Vineyards, εφαρμόζουμε πρακτικές αμπελώνα για να βοηθήσουμε στην προστασία και τη θρέψη των αμπελιών μας μέσα από αυτές τις συνθήκες, από την τοποθέτηση διχτυών στον αμπελώνα για την αποφυγή ζημιών από χαλάζι μέχρι τις μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των αμπελιών, το τράβηγμα των φύλλων και τις υψηλότερες ζώνες καρποφορίας για να ενθαρρύνουμε περισσότερη ροή αέρα, να μειώσουμε την αντανάκλαση του ήλιου από το έδαφος και να υποστηρίξουμε χαμηλότερες νυχτερινές θερμοκρασίες».

Οι καιρικές μεταβλητές της κλιματικής αλλαγής ενημερώνουν επίσης τους μελλοντικούς στόχους απόκτησης και φύτευσης αμπελώνων. «Δεδομένων αυτών των αμείλικτων κλιματικών προκλήσεων, συνεχίζουμε να αναζητούμε και να επενδύουμε σε αμπελώνες σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την πολιτεία, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα (3.000-4.000 πόδια), με σημαντικές ημερήσιες μετατοπίσεις ή προστατεύονται από τον ψυχρό αέρα από οροσειρές», αναφέρει ο Yates.

Ανύψωση μιας κοινότητας

Το 2020, το οινοποιείο Bending Branch Winery έλαβε το βραβείο Grand Champion στον διαγωνισμό βιώσιμης αμπελοκαλλιέργειας του Τέξας στο Fort Worth Stock Show & Rodeo/BRIT για τις εκτεταμένες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας.

«Η βιωσιμότητα αποτελεί μέρος του Bending Branch από την αρχή του και τα σχέδια για περαιτέρω πρόοδο συνεχίζονται», λέει ο Dr. Bob Young, συνιδιοκτήτης και εκτελεστικός οινοποιός του Bending Branch Winery.

Η πρόεδρος Alison Young, διαπιστευμένη επαγγελματίας LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην περιβαλλοντική διαχείριση, συμβουλεύει τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προσπάθειες του οινοποιείου.

Σε κοινωνικό επίπεδο, το Bending Branch επενδύει σε γενναιόδωρες παροχές προς τους εργαζομένους, όπως η ασφάλιση υγείας, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, η επαγγελματική εκπαίδευση και η συνεχής εκπαίδευση σε θέματα βιωσιμότητας, οινοποίησης, διαχείρισης αμπελώνων, χρηματοδότησης, μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Επιπλέον, ο Δρ Μπομπ και η σύζυγός του Μπρέντα προσφέρουν στην τοπική κοινότητα και διοργανώνουν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις υπέρ της έρευνας για τη νόσο Πάρκινσον και άλλων σκοπών.

Μάλιστα, το ζεύγος δημιούργησε επίσης ένα κληροδότημα μέσω του Πανεπιστημίου Texas A&M, το Phillip Young Foundation Excellence Award, προς τιμήν του γιου τους. Οι ετήσιες υποτροφίες απευθύνονται σε υποβαθμισμένους και πολιτισμικά διαφορετικούς φοιτητές που επιθυμούν να εργαστούν στην αμπελουργική βιομηχανία του Τέξας ακολουθώντας πτυχία αμπελουργίας ή οινολογίας.

Αναβάθμιση μιας βιομηχανίας

Έπειτα από δέκα χρόνια, η συντροφικότητα, το πνεύμα του Texas Fine Wine και η δέσμευση για βιωσιμότητα αποδεικνύονται ένας τρομερός συνδυασμός που ωφελεί όχι μόνο τα οινοποιεία, αλλά ολόκληρη την οινική βιομηχανία του Τέξας.

«Η δεκαετής συνεργασία περιελάμβανε σημαντικές επενδύσεις στη στρατηγική δημοσίων σχέσεων και στο μάρκετινγκ», καταλήγει η Jennifer Cernosek, γενική διευθύντρια του Bending Branch Winery. «Αυτή η επένδυση έχει αναβαθμίσει ολόκληρο τον κλάδο, προσφέροντας αυξημένη εθνική αναγνώριση στο κρασί του Τέξας».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

REPORTS

Μεταξύ της αυξημένης πρόσβασης σε μια αγορά της Νότιας Αμερικής που πλήττεται από τον πληθωρισμό και του ανοίγματος της ευρωπαϊκής αγοράς σε έναν ιδιαίτερα...

REPORTS

Το πάρτι των Beaujolais Nouveau ξεκινά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, όπως επιτάσσει η παράδοση. Είναι πάλι αυτή η εποχή του χρόνου όπου εκατομμύρια...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «4th ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 23&24 Nοεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 1.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...