Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Oeno P είναι το νέο εγχείρημα του ακούραστου Πάρη Σιγάλα στη Σαντορίνη

Την 1η Μαΐου, ο Γιάννης Καρακάσης MW επισκέφτηκε στο νέο οινοποιείο του Πάρη Σιγάλα (όπου ξεκίνησε το οινοποιείο Σιγάλα), και ονομάζεται Oeno P, ώστε να δοκιμάσει την τελευταία του προσπάθεια, «Τρία Αμπέλια» από τον τρύγο του 2020, που μόλις κυκλοφόρησε σε περίπου 5.000 φιάλες.

«Ανυπομονώ να δω πώς θα αντιδράσει η αγορά στο νέο μου κρασί. Σχεδόν νιώθω αρχάριος» του εκμυστηρεύεται ειλικρινά, λίγο πριν δοκιμάσει το νέο του κρασί. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά για το νησί και το κρασί της Σαντορίνης αγχώνεται; Σεμνότητα και ρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ο σεβασμός και ο θαυμασμός έρχονται στο μυαλό όταν μιλάς με έναν άνθρωπο του διαμετρήματος του.» υπογραμμίζει ο MW.  Μια εξαιρετική προσπάθεια, το Tria Ampelia Santorini 2020 δείχνει φινέτσα και είναι ήδη απολαυστική, αλλά όπως επισημαίνει, χρειάζεται η εμπειρία για να εκτιμηθεί.

«Όπως και ολόκληρο το κρασί της Σαντορίνης», προσθέτει. «Ωστόσο, δεν είναι μόνο το νέο του Ασύρτικο που ανοίγει μια περαιτέρω συζήτηση για τυπικότητα, ισορροπία και εκφραστικότητα. Μια γουλιά από το Μαυροτράγανό του, παλαιωμένο σε αμφορείς (και ελπίζω να μην ωριμάσει καθόλου σε βαρέλι), είναι αρκετή για να σας κάνει τα μάτια να γουρλώσουν».

Το «Τρία Αμπέλια» προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες από τα Φηρά, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι και ωριμάζει με τις οινολάσπες για 18 μήνες σε αμφορείς. Θα ακολουθήσει ένα Νυκτέρι το 2024 από τον τρύγο του 2021 μαζί με το Μαυροτράγανο. Η συνολική παραγωγή του οινοποιείου δεν θα ξεπεράσει ποτέ τις 20.000 φιάλες, λέει ο δημιουργός.

«Ελπίζω να απολαύσετε τα κρασιά του Oeno P που αποτελούν μια ξεχωριστή προσθήκη στο μωσαϊκό των Santorini Wines. Εξίσου αυθεντικό με τον δημιουργό τους.»

 

Από τον Γιάννη Καρακάση MW, karakasis.mw

Photo Credit: Caro Maurer MW

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...