Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Σαμιώτικα κρασιά υποδέχονται τους επισκέπτες του νησιού

Όπως έρχεται κανείς στον πανέμορφο τόπο του Πυθαγόρα και της αμπέλου, η πρώτη του εικόνα στο αεροδρόμιο, κατά την παραλαβή των αποσκευών, είναι τα υπέροχα Συνεταιριστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε ένα καλοκαιρινό, θαλασσινό φόντο.

Η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών από τις ομορφιές της πατρίδας μας είναι αυτή που διατηρείται στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εντύπωσή τους από τον τόπο, τα προϊόντα και τους  ανθρώπους, μεταφέρεται στον περίγυρό τους, στους φίλους και τους συγγενείς, προάγοντας έτσι τον ελληνικό οινογαστρονομικό τουρισμό.

Μα και όταν το ταξίδι τελειώνει και όσοι επέλεξαν τη Σάμο ετοιμάζονται για αναχώρηση, πριν αποχαιρετήσουν  το μοναδικό πολιτιστικό  αποτύπωμα της γενέτειρας του Πυθαγόρα, προτού χαθεί από το οπτικό τους πεδίο το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και στρέφει τα φύλλα του προς το φως και το μέλλον, η γιγαντοοθόνη στην αίθουσα αναχωήσεων του Αεροδρομίου έρχεται να τους θυμίσει πως η γεύση και τα αρώματα αυτού του τόπου χωρούν σε ένα μπουκάλι νοσταλγίας. Σε μια φιάλη από τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού, για τα οποία είναι διάσημο το νησί, στα πέρατα του κόσμου. Και φέτος, στο διεθνή αερολιμένα «Αρίσταρχος ο Σάμιος» η εικόνα των σαμιώτικων συνεταιριστικών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου αφήνει στους επισκέπτες την πρώτη μα… και την τελευταία εντύπωση!

Παράλληλα, τα κρασιά της Ομάδας Παραγωγών Οίνου του Συνεταιρισμού Σάμου  κοσμούν την πρόσοψη του  κτιρίου που στεγάζεται το Λιμενικό Ταμείο, στην πρωτεύουσα του πυκνόφυτου νησιού.

Μια όμορφη υποδοχή, όπως θα μπορούσε κανείς να την εκφράσει και τραγουδιστά: «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...