Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στα σκαριά το μεγαλύτερο αποστακτήριο της Νέας Ζηλανδίας

Η έδρα απόσταξης των βραβευμένων ποτών της Scapegrace , τζιν και βότκας ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο, χωρίς να παραλείψει να κυκλοφορήσει και το εκλεκτό single malt whisky της .

Την επιλογή του τόπου, του Central Otago, καθόρισε η καλή ποιότητα του νερού, που απορρέει από τις Νότιες Άλπεις,  γεγονός που τις καθιστά ιδανικής σύστασης για παραγωγή  αποσταγμάτων.
«Το μισό της διαδρομής μεταξύ του ισημερινού και του νότιου πόλου διατρέχει απευθείας την τοποθεσία του αποστακτηρίου μας, δίνοντάς μας ακραίες θερμοκρασίες σε ζεστές και χαμηλές θερμοκρασίες – ένα βέλτιστο περιβάλλον για παλαίωση ουίσκι», είπε ο McLaughlin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Η νέα εγκατάσταση εκτείνεται σε 36 εκτάρια και κυκλώνεται από τη λίμνη Dunstan, το όρος Piza και τα βουνά Bendigo. Το όνομα της εταιρίας ιδρύθηκε το 2014 από τους; McLaughlin, Mark Neal και Richard Bourke, τρεις λάτρεις του ποτού τζιν. Το 2019, με την παραγωγή του πρώτου στον κόσμο μαύρου Τζιν, που σε συνδυασμό με τόνικ μετατρέπεται σε μωβ απόχρωση, η εταιρία άρχισε να επεκτείνεται και να ανεβαίνουν οι πωλήσεις.

Τα μέχρι τώρα αποστάγματα παράγονταν με χρήση αποστακτηρίου με σύμβαση, στους πρόποδες των Άλπεων, οπότε η ίδρυση της μεγάλης αυτής εγκατάστασης θα αποτελέσει και το πρώτο επίσημο αποστακτήριο της εταιρίας. Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από την Cheshire Architects με έδρα το Ώκλαντ.

Η κατασκευή του πρώτου κτιρίου έχει ήδη ξεκινήσει , στο οποίο θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, μια αίθουσα εμφιάλωσης, μια αποθήκη και η πρώτη αίθουσα βαρελιών. Θα ανοίξει τον Αύγουστο του 2022. Το δεύτερο κτίριο θα λειτουργήσει επίσημα τον Οκτώβριο του 2023. Θα λειτουργεί μπαρ και εστιατόριο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περιηγήσεις στο αποστακτήριο και να επισκεφθούν κοντινά χρυσωρυχεία. Το αποστακτήριο θα ανοίξει για το κοινό τον Νοέμβριο του 2023.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...