Την επιλογή του τόπου, του Central Otago, καθόρισε η καλή ποιότητα του νερού, που απορρέει από τις Νότιες Άλπεις, γεγονός που τις καθιστά ιδανικής σύστασης για παραγωγή αποσταγμάτων.
«Το μισό της διαδρομής μεταξύ του ισημερινού και του νότιου πόλου διατρέχει απευθείας την τοποθεσία του αποστακτηρίου μας, δίνοντάς μας ακραίες θερμοκρασίες σε ζεστές και χαμηλές θερμοκρασίες – ένα βέλτιστο περιβάλλον για παλαίωση ουίσκι», είπε ο McLaughlin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.
Η νέα εγκατάσταση εκτείνεται σε 36 εκτάρια και κυκλώνεται από τη λίμνη Dunstan, το όρος Piza και τα βουνά Bendigo. Το όνομα της εταιρίας ιδρύθηκε το 2014 από τους; McLaughlin, Mark Neal και Richard Bourke, τρεις λάτρεις του ποτού τζιν. Το 2019, με την παραγωγή του πρώτου στον κόσμο μαύρου Τζιν, που σε συνδυασμό με τόνικ μετατρέπεται σε μωβ απόχρωση, η εταιρία άρχισε να επεκτείνεται και να ανεβαίνουν οι πωλήσεις.
Τα μέχρι τώρα αποστάγματα παράγονταν με χρήση αποστακτηρίου με σύμβαση, στους πρόποδες των Άλπεων, οπότε η ίδρυση της μεγάλης αυτής εγκατάστασης θα αποτελέσει και το πρώτο επίσημο αποστακτήριο της εταιρίας. Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από την Cheshire Architects με έδρα το Ώκλαντ.
Η κατασκευή του πρώτου κτιρίου έχει ήδη ξεκινήσει , στο οποίο θα στεγαστούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, μια αίθουσα εμφιάλωσης, μια αποθήκη και η πρώτη αίθουσα βαρελιών. Θα ανοίξει τον Αύγουστο του 2022. Το δεύτερο κτίριο θα λειτουργήσει επίσημα τον Οκτώβριο του 2023. Θα λειτουργεί μπαρ και εστιατόριο, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περιηγήσεις στο αποστακτήριο και να επισκεφθούν κοντινά χρυσωρυχεία. Το αποστακτήριο θα ανοίξει για το κοινό τον Νοέμβριο του 2023.