Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελουργοί της Côtes du Rhône προστατεύουν το μέλλον της περιοχής

Το Côtes du Rhône έχει σκιαγραφήσει τέσσερις δεσμεύσεις για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της διαφάνειας των πρακτικών προστασίας της βιοποικιλότητας, τον σεβασμό των terroirs, της παράδοσης και της κληρονομιάς.

Ένα από τα πρώτα AOC που ιδρύθηκαν στη Γαλλία, το Côtes du Rhône διέπεται ήδη από ένα σύνολο κανόνων που θεσπίστηκαν το 1937. Μεταξύ αυτών είναι οι παράμετροι που σχετίζονται με το διαχείριση αμπελώνων, επιτρεπόμενες ποικιλίες αμπέλου, μέθοδοι και πυκνότητα φύτευσης, κλαδέματος και καφασωτού, καθώς και οι επιτρεπόμενες αποδόσεις ανά στρέμμα.

Παράλληλα, όσον αφορά τη διαφάνεια, οι πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα οινοποιεία και τους αμπελώνες, αντιμετωπίζοντας τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες σε όλους τους τομείς της οινοπαραγωγής. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, το 2019 οι Côtes du Rhône υπέγραψαν συμφωνία με το γεωργικό παρατηρητήριο για τη βιοποικιλότητα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου για να επιτρέψουν στους αγρότες να μάθουν και να αναπαράγουν μεθόδους που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα.

Μια πτυχή του σεβασμού του terroir, που συνδέεται με την ενίσχυση της βιοποικιλότητας, είναι η αμπελοκτηνοτροφία, η οποία περιλαμβάνει πρακτικές όπως το να βόσκουν τα πρόβατα στους αμπελώνες αντί της χρήσης μηχανών κοπής.

Τέλος, όσον αφορά την τελική υπόσχεση, η περιοχή έχει λάβει πολλά μέτρα για να εξασφαλίσει το μέλλον της οινοποιητικής της κληρονομιάς. Μεταξύ των βημάτων είναι η ενθάρρυνση της επόμενης γενιάς αμπελουργών να εγγραφούν για το Young Farmer Grant, το οποίο προσφέρει απαραίτητη οικονομική στήριξη.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...