Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Ferrari Trento έπεισε τον Chef de Caves Cyril Brun να έρθει στην Ιταλία

Ο βραβευμένος Chef de Caves Cyril Brun εγκαταλείπει τη Champagne Charles Heidsieck για να αντικαταστήσει τον συνταξιούχο Ruben Larentis στην ιταλική παραγωγό αφρώδους οίνου Ferrari Trento.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας Chef de Caves εγκαταλείπει ποτέ την Champagne για να ενταχθεί σε ένα ιταλικό οινοποιείο ως οινολόγος πλήρους απασχόλησης.

Ο Brun κέρδισε πολλά βραβεία Οινοποιού της Χρονιάς κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του στο Charles Heidsieck και κέρδισε την αναγνώριση για τη δουλειά του στο Champagne Charlie cuvée.

Γεννήθηκε στο χωριό Grand Cru της Aÿ το 1969 και πέρασε πολλά χρόνια δουλεύοντας στο κτήμα της οικογένειάς του προτού ενταχθεί στην Champagne Veuve Clicquot ως οινοποιός το 2000.

Παράλληλα, επόπτευσε το πρόγραμμα Pinot Noir και ηγήθηκε του τμήματος καινοτομίας και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των 15 ετών του στη μάρκα που ανήκει στην Moët Hennessy, πριν μετακομίσει στο Charles Heidsieck το 2015.

Ο Brun κέρδισε πληθώρα διακρίσεων στο διάσημο Champagne House, αλλά τώρα αποφάσισε να εγκαταλείψει την περιοχή καταγωγής του για να ξεκινήσει μια νέα πρόκληση στην ορεινή περιοχή Trentodoc της Ιταλίας, όπου οι αμπελώνες βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα.

«Είμαι πεπεισμένος για την ποιότητα της Ferrari Trento και για τις δυνατότητες της Trentodoc», είπε ο Brun. «Η ευκαιρία να δημιουργήσω αφρώδη κρασιά παραδοσιακής μεθόδου από τα μοναδικά, ορεινά εδάφη του Trentino είναι ένα προνόμιο και μια συναρπαστική ευκαιρία να εφαρμόσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε ένα νέο πλαίσιο.

«Πρώτον, θα υπάρξει μια φάση κατανόησης του terroir πριν εξετάσουμε τυχόν αλλαγές. Η οινοποίηση έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες. Θα αναβαθμίσουμε, βήμα προς βήμα, εστιάζοντας στις μικρές λεπτομέρειες».

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Giulio Ferrari, επισκέφτηκε την περιοχή της σαμπάνιας τον 19ο αιώνα, έμαθε να φτιάχνει αφρώδες κρασί εκεί και έφερε το σταφύλι Chardonnay πίσω στο Trendoc.

Ο Larentis είναι με τη Ferrari Trento το αφρώδες κρασί που εμφανίζεται στο βάθρο μετά τους αγώνες της Formula 1  από το 1986.

Έχει επίσης κερδίσει πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της 37χρονης καριέρας του, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και να δώσει τη σκυτάλη στον Brun.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Trento Matteo Lunelli ευχαρίστησε τον Larentis για τα «τεράστια επιτεύγματά του τις τελευταίες δεκαετίες» και πρόσθεσε ότι η ομάδα είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει τον Brun.

«Το ταλέντο του στην κατηγορία μας είναι απαράμιλλο», είπε ο Lunelli. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά Trentodoc που είναι πιστά στις τοπικές παραδόσεις μας, εισάγοντας παράλληλα μια νέα προοπτική.»

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...