Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ευρύ το φάσμα βιώσιμων πρακτικών σε αμπελώνες της Αυστραλίας

Η Sustainable Winegrowing Australia δημοσίευσε το ετήσιο report επιπτώσεών της, με το 79% των οινοποιείων-μελών να αναλαμβάνουν δράση για την αύξηση της αποδοτικότητας του νερού και περισσότερα από τα μισά μέλη αφοσιώνονται στη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Η Sustainable Winegrowing Australia κυκλοφόρησε το εναρκτήριο report επιπτώσεων που περιγράφει λεπτομερώς το σύνολο εθνικών δεδομένων του προγράμματος σχετικά με το ευρύ φάσμα βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζονται με επιτυχία από αμπελώνες και οινοποιεία σε όλη την Αυστραλία.

Το Sustainable Winegrowing Australia είναι ένα εθελοντικό εθνικό πρόγραμμα βιωσιμότητας για αμπελουργούς και οινοποιούς, το οποίο μετράει, αναφέρει και ενθαρρύνει βέλτιστες πρακτικές σε αμπελώνες και οινοποιεία.

Το πρόγραμμα διέπεται από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ερευνών Οίνου, το Australian Grape & Wine και  Wine Australia και έχει σχεδόν 900 οινοποιεία-μέλη.

Ο Δρ Martin Cole, Διευθύνων Σύμβουλος της Wine Australia, δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Από την κοιλάδα Hunter μέχρι τον ποταμό Margaret, η Αυστραλία είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας που αναγνωρίζεται και καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή η έκθεση καταδεικνύει τη βαθιά μας δέσμευση για την υπεράσπιση των παγκόσμιων διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας, σύμφωνα με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και τα βήματα που κάνουν οι διεθνείς παραγωγοί σε αυτόν τον τομέα».

Τα δεδομένα της Wine Intelligence «Ευκαιρίες στο εναλλακτικό κρασί» για το 2022 σημείωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς κανονικούς καταναλωτές κρασιού οδηγούνται από τη βιωσιμότητα των αγορών τους.

Μέσω του προγράμματος διαπιστώθηκε ότι το 87% των αμπελώνων και το 79% των οινοποιείων έχουν λάβει μέτρα για τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και τη μείωση της χρήσης του νερού για τη μεγιστοποίηση της υδατοϊκανότητας.

Η Sustainable Winegrowing Australia εργάζεται για την επίτευξη ενός στόχου μηδενικών αποβλήτων έως το 2050, με το 72% των αμπελώνων και το 89% των οινοποιείων να εκτρέπουν τα απόβλητα από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Σχεδόν οι μισοί (46%) των αμπελώνων-μελών χρησιμοποιούν τώρα βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης εδάφους και θρεπτικών ουσιών, σύμφωνα με την έκθεση, και το 58% των μελών αφιερώνει γη για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Ο Tony Battaglene, Διευθύνων Σύμβουλος της Australian Grape & Wine και πρόεδρος της Sustainable Winegrowing Australia, δήλωσε: «Αναζητώντας και αγοράζοντας κρασιά από μέλη του προγράμματος ή πιστοποιημένους παραγωγούς, οι διεθνείς καταναλωτές μπορούν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη ότι υποστηρίζουν βιώσιμους καλλιεργητές και οινοποιούς που βοηθούν για να διαμορφώσει προς το καλύτερο τον αυστραλιανό και παγκόσμιο οινικό τομέα».

 

Πηγή: drinks business.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το The Top 50 παρουσιάζει τις 50 ετικέτες κρασιών που ξεχώρισε το 2024, η συντακτική ομάδα του Wine Trails. Η έμπειρη ομάδα του Wine...

REPORTS

Η ετικέτα Cabernet Sauvignon Puente Alto εσοδείας 2021 από την χιλιανή Vina Don Melchor, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των 100 καλύτερων κρασιών του...

REPORTS

Η Βουργουνδία βρίσκεται σε «ευνοϊκή θέση» με θετική ανάπτυξη τόσο στη γαλλική όσο και στην εξαγωγική αγορά, παρά τη χαμηλή απόδοση της εσοδείας 2024,...

REPORTS

Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι σφοδρές χαλαζοθύελλες και οι παγετοί συνέβαλαν στη συρρίκνωση των αποδόσεων για πολλούς οινοπαραγωγούς του Chablis το 2024, αν και η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...