Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Άρωμα κόκκινων φρούτων στο ροζέ «Τρεις Μάγισσες» του Κτήµατος Μπαραφάκα

Aγιωργίτικο 80%, Syrah 10% και Mοσχοφίλερο 10% συνθέτουν το ροζέ ηµίγλυκο αφρώδες «Τρεις Μάγισσες» του Κτήµατος Μπαραφάκα.

Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας λαµβάνει χώρα ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαµενές και σε συνθήκες ελεγχόµενης θερµοκρασίας 16-17οC. Οι ζυµώσεις διακόπτονται µε ψύξη του ζυµούµενου γλεύκους, αφήνοντας υπολειπόµενα σάκχαρα στον οίνο. Αµέσως µετά πραγµατοποιείται το χαρµάνι της ετικέτας και ακολουθούν οι διεργασίες για την προετοιµασία εµφιάλωσης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

Το αποτέλεσµα είναι ένα λαµπερό ροζ κρασί µε ιώδεις ανταύγειες. Φίνο αλλά και γενναιόδωρο, µε δελεαστικά αρώµατα κόκκινων φρούτων, φράουλα και κράνα, δένουν αρµονικά µε νότες λευκών ανθέων. Η οξύτητα είναι ισορροπηµένη και η παρουσία των φυσαλίδων δυναµική. Τα παραπάνω στοιχεία λειτουργούν συνδυαστικά, προσφέροντας ένα γενναιόδωρο και κρεµώδες στόµα µε αρµονική γλυκύτητα και φρουτώδη αρωµατική επίγευση (11,0% vol.)

Οι «Τρεις Μάγισσες», οι οποίες τώρα διατίθενται στην εσοδεία 2023, ταιριάζουν ιδανικά µε πράσινες σαλάτες µε γλυκιές sauce, πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας, σαγανάκι τυριών, ποικιλίες τυριών και φρουτοσαλάτες ενώ ως ιδανική θερµοκρασία σερβιρίσµατος προτείνονται οι 8οC.

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα αποτελεί δηµιούργηµα του Χρήστου Μπαραφάκα. Το 2002 ξεκίνησε την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεµµάτων του οικογενειακού αµπελώνα στην περιοχή της Νεµέας, µια από τις µεγαλύτερες αµπελουργικές ζώνες ΠΟΠ της Ελλάδας, µε πρεσβευτή το Αγιωργίτικο και διεθνείς και εγχώριες ποικιλίες σταφυλιών.

Τα κρασιά του Κτήµατος διατίθενται αποκλειστικά από την W.S. Karoulias.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μικρό– Οινοποιείο Ακριώτου, στις Πλαταιές Βοιωτίας, με θέμα "Ο οίνος στην αρχαιότητα και σήμερα".

REPORTS

Ο χιλιοτραγουδισμένος τρύγος του σαμιώτικου μοσχάτου ξεκίνησε φέτος τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2024 προσκαλεί το κοινό το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στη Νεμέα. Ανακαλύψτε τα μυστικά του αμπελώνα,...

REPORTS

Το WSPC, το κορυφαίο Wine, Spirits, Coffee & Beverages School της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπερήφανα υποστηρίζει το “Wine & Philosophy Retreat” μέσω στρατηγικής συμμαχίας με...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...