Σταυροδρόµι παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας, η µικρή οικογενειακή επιχείρηση του Βασίλη Παναγιώτου, βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Μεσογείων. Παράγει αυθεντικά κρασιά, καλλιεργώντας ελληνικές και ξένες ποικιλίες, στους ιδιόκτητους βιολογικούς αµπελώνες της γύρω περιοχής, όπως Σαββατιανό και Ροδίτη, Ασύρτικο και Sauvignon blanc, Αγιωργίτικο και Merlot, Ληµνιό και Cabernet Sauvignon.
Το αποτέλεσµα είναι ιδιαίτερα κρασιά, µάρτυρες της ποιότητας της πρώτης ύλης και της εµπειρίας του οινοποιού. Λευκά και κόκκινα κρασιά, φρέσκα και παλαιωµένα, για το καθηµερινό γεύµα και για απαιτητικές περιστάσεις.
Η ενασχόληση µε το αµπέλι και το κρασί δεν σταµατά εδώ. Στο χώρο του Οινοποιείου λειτουργεί µουσείο, µε εκθέµατα που αφορούν την αµπελοοινική ιστορία της χώρας. Σε ταξιδεύουν στο χρόνο, δείχνοντας την πορεία της αγροτικής δραστηριότητας τις προηγούµενες δεκαετίες. Η «Οινοπαραγωγή Βασίλη Παναγιώτου» συνεχίζει δυναµικά να προσφέρει στον οινικό χάρτη της Αττικής, µε γνώµονα την ποιότητα και σεβασµό στην παράδοση.
Ξεφυλλίστε το τεύχος 38 του WineTrails