Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Marlborough στη Νέα Ζηλανδία προβλέπει έλλειψη Sauvignon Blanc για το 2021

Η Γαλλία είναι ο πρώτος μεγαλύτερος παραγωγός Sauvignon Blanc στον κόσμο με την εταιρεία Pernod Ricard. Δεύτερη στη σειρά χώρα είναι η Νέα Ζηλανδία, η οποία δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να βρεθεί αντάξια της ζήτησης το 2021 εξαιτίας λιγοστής συγκομιδής.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

Η Brancott Estate, εταιρεία παραγωγής στην Νέα Ζηλανδία που αγοράστηκε από την Pernod Ricard, δήλωσε ότι υπήρξαν ανοιξιάτικοι παγετοί που έπληξαν σε μεγάλο βαθμό τις αποδόσεις σταφυλιού. Στην περιοχή του Marlborough επηρεάστηκαν κυρίως οι λευκές ποικιλίες.

Είναι από τις μικρότερες σοδειές εδώ και αρκετά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του Sauvignon Blanc έχει μειωθεί κατά 30%. Η ζήτησή του υπήρξε μεγάλη τα προηγούμενα χρόνια και είναι ένας παραπάνω λόγος για την φετινή μικρή σοδειά μαζί με την ξηρασία που υπήρξε τους μήνες πριν τη συγκομιδή του 2021.

Οι οινοποιοί μιας άλλης εταιρείας, της Villa Maria, ενημερώνουν ότι αυτό το έλλειμα μπορεί να αποβεί κερδοφόρο για άλλα κρασιά της εταιρείας όπως το Pinot Noir, το Chardonnay, τα ροζέ και τα ερυθρά του Bordeaux.

Παρόλ’αυτά υπάρχει ανησυχία στο Marlborough, καθώς το κόστος παραγωγής αυξάνεται, η προσφορά μειώνεται όπως επίσης και το εργατικό δυναμικό, εξαιτίας της πανδημίας. Επιπλέον, εφόσον φέτος οι ποσότητες έχουν μειωθεί, είναι φυσικό και επόμενο να αυξηθούν οι τιμές, αλλά τίθεται η προβληματική αν την επόμενη χρονιά υπάρξει μεγάλη παραγωγή, αν θα μειωθούν οι τιμές.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά κρασιά του 2021, όπως το Sauvignon Blanc, φαίνεται να δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Πρόκειται εν τέλει για μια ενδιαφέρουσα χρονιά.

 

Με στοιχεία από drinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο διεθνές συνέδριο Tomorrow Tastes Meditarranean στην Καλαμάτα (13-14 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη παρουσίαση και προβολή οίνων της Μεσσηνίας στα πλαίσια του προγράμματος...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To WSPC σε συνεργασία με τη Winebox διοργανώνει ένα μοναδικό masterclass με τον Charles Duval-Leroy, επικεφαλής του φημισμένου οίκου Champagne Duval-Leroy την Τετάρτη 29...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...