Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Jancis Robinson εγκαινιάζει σεμινάριο γευσιγνωσίας κρασιού

Η Jancis Robinson MW θα φιλοξενεί την τελευταία σειρά μαθημάτων του BBC Maestro στη γευσιγνωσία κρασιού, An Understanding of Wine, από τον επόμενο μήνα, καλώντας τους συμμετέχοντες να «ανακαλύψουν τα μυστικά του κόσμου του κρασιού».

Τα μαθήματα που επικεντρώνονται στην απομυθοποίηση των κοινών μύθων του κρασιού, στην κατανομή των τεχνικών γευσιγνωσίας και στην αποκρυπτογράφηση τόσο των ετικετών όσο και της γλώσσας του κρασιού.

Η Robinson αντιμετωπίζει βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τη σύγχρονη αγορά κρασιού, συμπεριλαμβανομένης της αντίδρασης ενάντια στη χρήση γυαλιού για φθηνά κρασιά και πώς το κίνημα με βάση τα φυτά έχει δημιουργήσει την ανάγκη επανεξέτασης των κλασικών προσεγγίσεων ζευγαρώματος.

Το πλήρες μάθημα αποτελείται από 25 μαθήματα διάρκειας 5 ωρών και έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνουν οι θεατές με τον δικό τους ρυθμό.

Η Robinson εμβαθύνει επίσης σε διαφορετικούς τρύγους, την τιμολόγηση του κρασιού, τη φυσική κίνηση του κρασιού, τη βιωσιμότητα στην οινοποίηση, τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και τις συμβουλές ειδικών για επενδύσεις στο κρασί.

Επίσης, η Robinson είπε: «Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, ελπίζω να σας έχω βοηθήσει να βρείτε το κρασί που σας αρέσει (επειδή δεν υπάρχουν δικαιώματα και λάθη στην εκτίμηση του κρασιού) και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε γουλιά».

Και πρόσθεσε: «Για μένα, το κρασί είναι εξαιρετικό γιατί είναι απλώς ο ζυμωμένος χυμός ενός μόνο φρούτου, ωστόσο εμφανίζεται σε τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα, στυλ και γεύσεις.

«Δεν υπάρχουν πολλά προϊόντα που να σας λένε ακριβώς πότε κατασκευάστηκε, από ποιο μικρό σημείο στον κόσμο προήλθε και το όνομα του παραγωγού.

«Το καλό κρασί δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, ενώ το χάσμα μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου κρασιού συνέχισε να διευρύνεται, η ποιότητα έχει μειωθεί σημαντικά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη ποικιλία κρασιών μεσαίου επιπέδου που παράγονται σήμερα».

Η Jancis Robinson ήταν το πρώτο άτομο εκτός του εμπορίου κρασιού που πέρασε τις αυστηρές εξετάσεις Master of Wine. Βραβεύτηκε με OBE για το έργο της στο κρασί, συμβουλεύει για το κελάρι της Βασίλισσας και είναι η μόνη συγγραφέας κρασιού που έκανε το Hall of Fame του βιβλίου μαγειρικής James Beard.

Το κόστος του μαθήματος είναι £ 80 για μια ζωή πρόσβαση στα μαθήματα με μερικά από αυτά να περιλαμβάνουν τους Top 10 Ways to Pick the Right Bottle και The Language and Price of Wine and How to Taste.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Γερμανία μείωσε σημαντικά τις εισαγωγές κρασιού το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών τελωνείων, με εντονότερη μείωση της αξίας παρά...

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

REPORTS

Παρά την μειωμένη παραγωγή, ελέω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν φέτος τη Βουργουνδία, οι πωλήσεις οίνων με προέλευση την ξακουστή γαλλική περιοχή κινήθηκαν...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...