Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BarBQ Rib-Eye Black Angus και scotch eggs

Αν επρεπε να πω τι μου έχει λείψει περισσότερο από το BarBQ αυτούς τους τρεις μήνες της δεύτερης καραντίνας, είναι τα scotch eggs. Λέγεται
ότι εφευρέθηκαν τον 18ο αιώνα από ένα πολυτελές πολυκατάστημα στο Λονδίνο, το Fortnum & Mason, αλλά υπάρχει και μια εκδοχή που λέει ότι
προέκυψαν σαν μια παραλλαγή του ινδικού πιάτου Nargisi Kofta.

ΚΕΙΜΕΝΟ Ζήσης Πανάγος

Γενικότερα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την προέλευση αυτού του
πιάτου, με τις ιστορίες του πρώτου «σκωτσέζικου αυγού» να εμφανίζονται σε πολλές περιοχές και με πολλές διαφορετικές εκδοχές, χωρίς να μπορεί να αποδώσει κανείς με ακρίβεια την πραγματικότητα. Κι όπως υποστηρίζουν τα παιδιά του BarBQ, δηλαδή ο Χρήστος και ο Άγγελος, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Πως τ’ αυγά δεν είναι σκωτσέζικα! Αν χρειάζεται να πάμε λίγο παρακάτω, στα 12 χρόνια που επισκέπτομαι αδιαλλείπτως το BarBQ, μπορώ να πω ότι δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Ο σεφ Νεκτάριος Δανιηλίδης και η ομάδα του στην κουζίνα, υποστηρίζει με την ίδια πάντοτε συνέπεια, ένα πολύ ενδιαφέρον μενού.

Κύριο γνώρισμά του -το λέει άλλωστε και το όνομα- είναι τα φρέσκα κρεατικά άριστης κοπής, με κάθε πρόταση να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Πέραν πάσης αμφιβολίας τίθεται και η σφιχτή, θα έλεγα, λίστα κρασιών, παρ’ ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει στο διάβα των χρόνων είναι λίγες και είναι φορές που θες κάτι διαφορετικό.
Πάντως, όταν επισκέπτεσαι συχνά ένα χώρο, βάζεις στην άκρη την υψηλή του αισθητική του ή, τέλος πάντων, δεν σου κάνει την ίδια εντύπωση, όπως την πρώτη φορά, το μέταλλο, το δέρμα και οι λιτές γραμμές. Σε τελευταία ανάλυση, εκτός από τα σκωτσέζικα, αυτό που κάνει το BarBQ αναντικατάστατο, είναι η ζεστή του φιλοξενία, τον τόνο της οποίας δίνουν ακούραστα οι δύο φίλοι και εμπνευστές του concept, Άγγελος Φραντζής και Χρήστος Ματαράς. Να αναφερθεί εδώ ότι λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, από τις 3/11/2020 και μέχρι νεωτέρας έχει ανασταλεί η λειτουργία του φυσικού καταστήματος. Ωστόσο, μετά από επιθυμία πολλών φίλων το BarBQ, έχει ενεργοποιήσει και μάλιστα για πρώτη φορά την υπηρεσία του delivery & take away.

Το BarBQ, βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 46 στη Νέα Σμύρνη και -σε κανονικές συνθήκες- είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως 1 π.μ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Θεόδωρος Γεωργόπουλος είναι επίσημα ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στην Προεδρία της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (DROCON) του...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

REPORTS

Νέους ορισμούς για τους αποαλκοολομένους οίνους και τα κρασιά με χαμηλή περιεκτικότητα φαίνεται να εξετάζει η Κομισιόν, προκειμένου να δώσει ώθηση στη συγκεκριμένη κατηγορία....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιία μετά τις νέες απειλές του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς έως και 200% σε κρασιά, σαμπάνια...

REPORTS

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού αμφισβήτησε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει δασμούς στο αμερικανικό μπέρμπον και άλλα προϊόντα στο πλαίσιο του κλιμακούμενου...

REPORTS

Αυτή είναι η μελλοντική πρόκληση για τους οινοποιούς και τους εμπόρους: να κερδίσουν νέους καταναλωτές, είτε νέους σε καθιερωμένες αγορές σε παρακμή είτε νέοι...

REPORTS

Στη Νάουσα Ημαθίας, μια περιοχή γνωστή για τις βαθιές οινοπαραγωγικές παραδόσεις της θα φιλοξενηθεί φέτος ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού Βαλκανίων- BIWC, από τις 28...