Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BarBQ Rib-Eye Black Angus και scotch eggs

Αν επρεπε να πω τι μου έχει λείψει περισσότερο από το BarBQ αυτούς τους τρεις μήνες της δεύτερης καραντίνας, είναι τα scotch eggs. Λέγεται
ότι εφευρέθηκαν τον 18ο αιώνα από ένα πολυτελές πολυκατάστημα στο Λονδίνο, το Fortnum & Mason, αλλά υπάρχει και μια εκδοχή που λέει ότι
προέκυψαν σαν μια παραλλαγή του ινδικού πιάτου Nargisi Kofta.

ΚΕΙΜΕΝΟ Ζήσης Πανάγος

Γενικότερα έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την προέλευση αυτού του
πιάτου, με τις ιστορίες του πρώτου «σκωτσέζικου αυγού» να εμφανίζονται σε πολλές περιοχές και με πολλές διαφορετικές εκδοχές, χωρίς να μπορεί να αποδώσει κανείς με ακρίβεια την πραγματικότητα. Κι όπως υποστηρίζουν τα παιδιά του BarBQ, δηλαδή ο Χρήστος και ο Άγγελος, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Πως τ’ αυγά δεν είναι σκωτσέζικα! Αν χρειάζεται να πάμε λίγο παρακάτω, στα 12 χρόνια που επισκέπτομαι αδιαλλείπτως το BarBQ, μπορώ να πω ότι δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Ο σεφ Νεκτάριος Δανιηλίδης και η ομάδα του στην κουζίνα, υποστηρίζει με την ίδια πάντοτε συνέπεια, ένα πολύ ενδιαφέρον μενού.

Κύριο γνώρισμά του -το λέει άλλωστε και το όνομα- είναι τα φρέσκα κρεατικά άριστης κοπής, με κάθε πρόταση να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Πέραν πάσης αμφιβολίας τίθεται και η σφιχτή, θα έλεγα, λίστα κρασιών, παρ’ ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει στο διάβα των χρόνων είναι λίγες και είναι φορές που θες κάτι διαφορετικό.
Πάντως, όταν επισκέπτεσαι συχνά ένα χώρο, βάζεις στην άκρη την υψηλή του αισθητική του ή, τέλος πάντων, δεν σου κάνει την ίδια εντύπωση, όπως την πρώτη φορά, το μέταλλο, το δέρμα και οι λιτές γραμμές. Σε τελευταία ανάλυση, εκτός από τα σκωτσέζικα, αυτό που κάνει το BarBQ αναντικατάστατο, είναι η ζεστή του φιλοξενία, τον τόνο της οποίας δίνουν ακούραστα οι δύο φίλοι και εμπνευστές του concept, Άγγελος Φραντζής και Χρήστος Ματαράς. Να αναφερθεί εδώ ότι λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, από τις 3/11/2020 και μέχρι νεωτέρας έχει ανασταλεί η λειτουργία του φυσικού καταστήματος. Ωστόσο, μετά από επιθυμία πολλών φίλων το BarBQ, έχει ενεργοποιήσει και μάλιστα για πρώτη φορά την υπηρεσία του delivery & take away.

Το BarBQ, βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 46 στη Νέα Σμύρνη και -σε κανονικές συνθήκες- είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι έως 1 π.μ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έως τις 26 Ιουλίου καλούνται για αιτήσεις οι οργανώσεις οινοπαραγωγών στο πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες», για την κάλυψη δαπανών προώθησης σε χώρες-στόχους.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...

REPORTS

Από 11 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλεία η νεοσυσταθείσα ομάδα υψηλού επιπέδου για τον αμπελοοινικό κλάδο, θέτοντας επί τάπητος τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τομέα....

REPORTS

Μερικά από τα κορυφαία μυαλά στον χώρο του κρασιού και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συναντήθηκαν για το Vine to Mind, το πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...