Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φυσικά Fysika είναι μία έκθεση που οραματίζεται το μέλλον του κρασιού

Το Φυσικά Fysika, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με κρασιά ελαχίστων ή μηδενικών παρεμβάσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στην Θεσσαλονίκη στο παλιό κτίριο της ΧΑΝΘ.

Οινοποιεία από όλη την χώρα όπως το Κτήμα Αφιανές από την Ικαρία, η Χλόη Χατζηβαρύτη από τη Γουμένισσα, η Οικογένεια Γεώργα από τα Σπάτα και το Οινοποιείο Κοντοζήση από την Καρδίτσα μεταξύ πολλών άλλων, θα φέρουν τα κρασιά τους στο ιστορικό γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε γιορτή του φυσικού κρασιού.

Μέσα σε μια μέρα θα δοκιμάσετε πάνω από 80 κρασιά ήπιων παρεμβάσεων από 30 ελληνικά οινοποιεία και θα γνωρίσετε τους δημιουργούς τους. Τα κρασιά τους είναι βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα. Είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα!

Το Φυσικά Fysika θέλει να προβάλλει τα ελληνικά κρασιά που προέρχονται από μικρά οινοποιεία και παραγωγούς με καλές πρακτικές προς τη γη, το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά πάνω απ’όλα θέλει να αναδείξει το πραγματικά καλό κρασί.

Η έκθεση θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και την άνοιξη στην Αθήνα και είναι μια σύμπραξη του Τανίνη Αγάπη Μου και της Oenosophy.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά µιας πραγµατικά πολύπλευρης εγχώριας ποικιλίας, τα ροζέ από Ξινόµαυρο συναρπάζουν τον ουρανίσκο των απανταχού οινόφιλων.

REPORTS

Κρασιά τύπου orange, αρκετά αφρώδη, αλλά και ετικέτες χωρίς αλκοόλ ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τη νέα παγκόσμια οινική τάση, που, σιγά –...

REPORTS

Επιβλαβείς για την βιομηχανία οίνου είναι οι νέοι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ αναφορικά με την πώληση οργανικών κρασιών στην αγορά των ΗΠΑ, προκαλώντας...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...