Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συμφωνία ΕΟΣΣ Σάμου με την Ισραηλιτική Κοινότητα για κρασί Kosher που ανοίγει δρόμο στο Ισραήλ

Παραγωγή δύο κωδικών κρασιού σύμφωνα με τις προδιαγραφές των προϊόντων Kosher

Σε συμφωνία για την προμήθεια δύο κωδικών κρασιού στην Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης – γεγονός που ανοίγει περαιτέρω προοπτικές για εξαγωγή και σε άλλες χώρες όπου υφίστανται αντίστοιχες κοινότητες – προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου.

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης ο Συνεταιρισμός θα παράγει για λογαριασμό της Κοινότητας δύο κωδικούς κρασιού, ακολουθώντας τις προδιαγραφές των προϊόντων Kosher. Θα πρόκειται συγκεκριμένα για ξηρό λευκό κρασί από μοσχάτο Σάμου, με ανάλογες προδιαγραφές όπως αυτές που διατηρεί το ήδη υπάρχον κρασί με την Ονομασία Ψηλές Κορφές καθώς και γλυκό κρασί τύπου Vin Doux. Και οι δύο κωδικοί καθώς και όλες οι διαδικασίες παραγωγής έχουν λάβει την έγκριση της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του ραβίνου, οποίος ηγείται αυτής.

Προσθήκη ειδικού εξοπλισμού κατά την παραγωγική διαδικασία

H συμφωνία ανοίγει προοπτικές στον ΕΟΣΣ Σάμου να εξάγει και στο Ισραήλ τα δύο συγκεκριμένα κρασιά που θα παράγει για λογαριασμό της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία παραγωγής από την καλλιέργεια στο χωράφι έως και την έκθλιψη των σταφυλιών καθώς και την εμφιάλωση, επιβλέπεται από εντεταλμένα στελέχη της Κοινότητας, ενώ για την παραγωγή ο Συνεταιρισμός έχει προμηθευτεί ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό παστερίωσης από το εξωτερικό και κατά την έκθλιψη χρησιμοποιούνται ειδικά φίλτρα.

Αντιστάθμισμα στην διακοπή της συνεργασίας με τη Lidl Ελλάς

Υπενθυμίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός προμήθευε μέχρι πρότινος σημαντικές ποσότητες γλυκού κρασιού και στη Lidl Ελλάς, συνεργασία η οποία διακόπηκε στα τέλη του 2020. Στη συνέχεια την παραγωγή για λογαριασμό της αλυσίδας ανέλαβε η Cavino, η οποία δραστηριοποιείται στο νησί εκμεταλλευόμενη τις εγκαταστάσεις και το οινοποιείο του Νίκου Βακάκη. Η εν λόγω εξέλιξη για τον οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου και προκύπτει από τη συμφωνία με την Κοινότητα αναμένεται να αντισταθμίσει σταδιακά την απώλεια της συνεργασίας με τη Lidl Ελλάς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

REPORTS

Ένα νέο πρόγραμμα στην κοιλάδα Barossa της Αυστραλίας, με επικεφαλής την αμπελουργό Tammy Schutz σε συνεργασία με την Mobius Farms, διερευνά μια καινοτόμο μέθοδο...

REPORTS

Αν και το θέμα του κρασιού χωρίς αλκοόλ συνεχίζει να κινητοποιεί συζητήσεις στη βιομηχανία του κρασιού, οι οινοποιοί που αποαλκοολώνουν τις σοδειές τους όχι...

REPORTS

Το ιστορικό οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου, της βορειότερης αμπελουργικής ζώνης της Ελλάδος, κάνει την εμφάνισή του το μακρινό 1959 και τολμά να πει...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...