Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παραγωγός στο Valdobiadenne λανσάρει Prosecco σε συνεργασία με την Diesel

Το οινοποιείο Canevel Spumanti στο Valdobiadenne συνεργάστηκε με τη μάρκα lifestyle και μόδας Diesel έχοντας κατά νου το μότο του σχεδιαστή τζιν «Only the Brave».

του Ζήση Πανάγου

Ο Raffaele Boscaini, διευθυντής μάρκετινγκ της μητρικής εταιρείας Masi Agricola, θυμάται τις συζητήσεις που οδήγησαν στη συνεργασία. Το μότο του Diesel «Only the Brave» επρόκειτο να αναθεωρηθεί σε μια εντελώς νέα μορφή, σε κάτι «δημοκρατικό και δημοφιλές», όπως το Prosecco.

Το αποτέλεσμα, Casa Canevel Diesel Prosecco, δεν είναι τίποτα αν όχι μια γενναία προσπάθεια που θα ταρακουνήσει την κατηγορία. Ένα πλήρως οργανικό αφρώδες ενιαίας ζύμωσης, το extra brut Prosecco είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και φυσικής διαδικασίας.

«Ο στόχος ήταν να ξεκινήσουμε από τον πειραματισμό. φτιάχνοντας ένα κρασί που ζύμωσε μόνο στη ζάχαρη που δίνουν τα σταφύλια, όχι στη ζάχαρη που προσθέτουμε για να γίνει η δεύτερη ζύμωση και να αστράφτει», λέει ο Boscaini. «Στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ πιο φυσικό, πιο κοντά σε αυτό που συμβαίνει φυσικά».

Η οινοποίηση των σταφυλιών, 100% Glera που προέρχεται από επιλεγμένους βιολογικούς αμπελώνες, γίνεται συνεχώς. Χωρίς προσθήκη σακχαρόζης, η διαδικασία δεν χρησιμοποιεί τίποτα περισσότερο από μούστο σταφυλιού που έχει υποστεί ζύμωση. Το επίπεδο υπολειμμάτων σακχάρων του αφρώδους οίνου είναι τόσο χαμηλό όσο 5 γραμμάρια ανά λίτρο.

«Έχετε ένα κρασί που είναι πραγματικά αιχμηρό, εξαιρετικά ξηρό, με ωραία οξύτητα και πολύ τραγανό στο στόμα», λέει ο Boscaini. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ένα φρέσκο και τολμηρό Prosecco που συνδέεται και άμεσα με το μότο της Diesel «Only the Brave».

Το Prosecco έχει παραχθεί σε περιορισμένη και αριθμημένη ποσότητα, με 15.797 φιάλες της χρονιάς 2020 να κυκλοφορούν. Το νέο αυτό αφρώδες είναι επίσης μια από τις λίγες προσφορές Masi Agricola που κυκλοφορούν αποκλειστικά στο Travel Retail Channel.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έως τις 26 Ιουλίου καλούνται για αιτήσεις οι οργανώσεις οινοπαραγωγών στο πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες», για την κάλυψη δαπανών προώθησης σε χώρες-στόχους.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...

REPORTS

Από 11 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλεία η νεοσυσταθείσα ομάδα υψηλού επιπέδου για τον αμπελοοινικό κλάδο, θέτοντας επί τάπητος τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τομέα....

REPORTS

Μερικά από τα κορυφαία μυαλά στον χώρο του κρασιού και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συναντήθηκαν για το Vine to Mind, το πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...