Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παραγωγός στο Valdobiadenne λανσάρει Prosecco σε συνεργασία με την Diesel

Το οινοποιείο Canevel Spumanti στο Valdobiadenne συνεργάστηκε με τη μάρκα lifestyle και μόδας Diesel έχοντας κατά νου το μότο του σχεδιαστή τζιν «Only the Brave».

του Ζήση Πανάγου

Ο Raffaele Boscaini, διευθυντής μάρκετινγκ της μητρικής εταιρείας Masi Agricola, θυμάται τις συζητήσεις που οδήγησαν στη συνεργασία. Το μότο του Diesel «Only the Brave» επρόκειτο να αναθεωρηθεί σε μια εντελώς νέα μορφή, σε κάτι «δημοκρατικό και δημοφιλές», όπως το Prosecco.

Το αποτέλεσμα, Casa Canevel Diesel Prosecco, δεν είναι τίποτα αν όχι μια γενναία προσπάθεια που θα ταρακουνήσει την κατηγορία. Ένα πλήρως οργανικό αφρώδες ενιαίας ζύμωσης, το extra brut Prosecco είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και φυσικής διαδικασίας.

«Ο στόχος ήταν να ξεκινήσουμε από τον πειραματισμό. φτιάχνοντας ένα κρασί που ζύμωσε μόνο στη ζάχαρη που δίνουν τα σταφύλια, όχι στη ζάχαρη που προσθέτουμε για να γίνει η δεύτερη ζύμωση και να αστράφτει», λέει ο Boscaini. «Στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ πιο φυσικό, πιο κοντά σε αυτό που συμβαίνει φυσικά».

Η οινοποίηση των σταφυλιών, 100% Glera που προέρχεται από επιλεγμένους βιολογικούς αμπελώνες, γίνεται συνεχώς. Χωρίς προσθήκη σακχαρόζης, η διαδικασία δεν χρησιμοποιεί τίποτα περισσότερο από μούστο σταφυλιού που έχει υποστεί ζύμωση. Το επίπεδο υπολειμμάτων σακχάρων του αφρώδους οίνου είναι τόσο χαμηλό όσο 5 γραμμάρια ανά λίτρο.

«Έχετε ένα κρασί που είναι πραγματικά αιχμηρό, εξαιρετικά ξηρό, με ωραία οξύτητα και πολύ τραγανό στο στόμα», λέει ο Boscaini. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ένα φρέσκο και τολμηρό Prosecco που συνδέεται και άμεσα με το μότο της Diesel «Only the Brave».

Το Prosecco έχει παραχθεί σε περιορισμένη και αριθμημένη ποσότητα, με 15.797 φιάλες της χρονιάς 2020 να κυκλοφορούν. Το νέο αυτό αφρώδες είναι επίσης μια από τις λίγες προσφορές Masi Agricola που κυκλοφορούν αποκλειστικά στο Travel Retail Channel.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διαρθρωτική πτώση της παγκόσμιας αγοράς κρασιού συνεχίστηκε το 2023, με μειωμένους όγκους κατά 4% έναντι του 2022. Η μείωση στην παραγωγή αναμένεται να...

REPORTS

Νέο σκηνικό στο Βέλγιο, όπου ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke αναγκάστηκε να αποσύρει το σχέδιό του να εντείνει την αντιαλκοολική εκστρατεία, λόγω έλλειψης...

REPORTS

Με δεδομένα ότι το 86% των αμπελουργών είναι πάνω από 40 ετών εκ των οποίων το 23,5% είναι πιθανότατα συνταξιούχοι, μέγα ζητούμενο αποτελεί η...

REPORTS

Έτος ανάπτυξης αποτέλεσε το 2023 για τη Σεμέλη Οινοποιητική καθώς σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών +22%, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,9 εκατ....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...

REPORTS

Για τις διαρθρωτικές αδυναμίες του αμπελουργικού κλάδου μην τα ρίχνουμε όλα στον καιρό λέει ο Μανόλης Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο...

REPORTS

Στην οικονομική θεωρία, Νεκρό Σημείο (break point) ή σημείο ισορροπίας είναι το σημείο όπου τα έσοδα είναι ίσα με έξοδα δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε...