Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι παραγωγοί του «Historical Super Tuscan» ενώνονται κάτω από νέο καθεστώς

Μια νέα επιτροπή για την ομάδα «Historical Super Tuscan» έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα παραγωγών κρασιού στην Τοσκάνη, με σχέδια να πραγματοποιήσει μια εναρκτήρια εκδήλωση στις ΗΠΑ το 2022.

Δεκαέξι ιδρυτικά μέλη εγκαινίασαν τη νέα «ιστορική» επιτροπή κρασιού Super Tuscan στη Φλωρεντία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Paolo Panerai, της Castellare di Castellina, είναι πρόεδρος της νεοσύστατης Comitato Historical Super Tuscans, με αντιπρόεδρο τον Davide Profeti από το San Felice.

Ο Piero Antinori, του οποίου ο Tignanello και ο Solaia είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς SuperTuscans, είναι ο επίτιμος ιδρυτής της επιτροπής.

Η ένωση έχει την έδρα της στο Castelnuovo Berardenga, κοντά στη Σιένα, και τα ιδρυτικά μέλη της περιλαμβάνουν τα προαναφερθέντα San Felice, Antinori και Castellare di Castellina, μαζί με Montevertine, Castello di Monsanto, Isole e Olena, Badia a Coltibuono, Querciabella, Castello di Fonterutoli, Ambrogio & Giovanni Folonari, Riecine, Felsina, Castello di Volpaia, Castello di Ama, Castello di Albola και Brancaia.

«Αρχικά, ήθελα απλώς να οργανώσω μια εκδήλωση για τον εορτασμό της 50ης επετείου του Vigorello, το οποίο ήταν το πρώτο κρασί που παρήχθη μόνο από κόκκινα σταφύλια στην περιοχή Chianti Classico, σε μια εποχή που οι κανονισμοί απαιτούσαν τη χρήση λευκών σταφυλιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Profeti , εξηγώντας πώς προέκυψε η ιδέα δημιουργίας της νέας ομάδας.

«Έπειτα άρχισα να κοιτάζω ποιος, στο Chianti Classico, είχε κυκλοφορήσει κρασιά σύμφωνα με παρόμοια φιλοσοφία τα επόμενα χρόνια… και η ιδέα να κάνουμε κάτι περισσότερο από μια απλή εκδήλωση άρχισε να διαμορφώνεται».

Τα 16 ιδρυτικά οινοποιεία διαθέτουν όλα τουλάχιστον ένα αναγνωρισμένο από τους κριτικούς Super Tuscan φτιαγμένο από σταφύλια που καλλιεργήθηκαν στην περιοχή Chianti Classico πριν από το 1994.

Ο Profeti είπε, «Το περιορίσαμε πριν από το 1994, επειδή όχι μόνο αυτοί οι πρωτοπόροι παραγωγοί εγκατέλειψαν την ονομασία, αλλά υποβάθμισαν τα κρασιά τους σε επιτραπέζιο κρασί, επειδή η Toscana IGT [γενική γεωγραφική ένδειξη σε όλη την περιοχή] που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε σήμερα μόλις έφτασε. το 1994».

Η αρχική απόφαση της επιτροπής να περιορίσει τα ιδρυτικά μέλη στο γεωγραφικό όριο της περιοχής Chianti Classico, κάτι που εξηγεί τους υψηλού προφίλ απόντες όπως η Sassicaia – οφειλόταν στο γεγονός ότι «η έννοια του κρασιού Super Tuscan γεννήθηκε ακριβώς ως αντίδραση στους κανονισμούς του Chianti, π.χ. η αδυναμία χρήσης μόνο κόκκινων σταφυλιών», είπε ο Profeti.

Ωστόσο, τα Super Tuscans που κυκλοφόρησαν αργότερα από το 1994 και που κατασκευάζονται εκτός της περιοχής Chianti Classico μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν μέλη.

«Περιορίζοντας τα ιδρυτικά μέλη στο Chianti Classico, θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτή η περιοχή ήταν το κλειδί για την ανάπτυξη της ιδέας «Super Tuscan»», είπε ο Profeti.

Ωστόσο, θέλαμε επίσης να δημιουργήσουμε μια ένωση που θα ήταν ελεύθερη και ανοιχτή. Έτσι, τώρα οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση, εφόσον πληροί τα κριτήρια διεθνούς φήμης μας, καθώς και την ποιότητα, που θα αξιολογηθεί από μια επιτροπή γευσιγνωσίας – και την εμπορική διανομή.»

 

Πηγή: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δεκαεννιά ποτήρια κρασί μαζί με περίτεχνα πιάτα μαγειρεμένα ώστε να «σηκώσουν» και να χωρέσουν όσο καλύτερα γίνεται όλο το φάσμα εκφράσεων και δημιουργικότητας που...

REPORTS

To Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 διακρίθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα Syrah του κόσμου από τον Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde...

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.