Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κυρίαρχος συντελεστής αγροτουριστικής ανάπτυξης ο αμπελώνας Θεσσαλίας

«Στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης». Αυτό τόνισε στην ομιλία της η Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο «3ο Thessaly Wine Festival», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στον Βόλο.

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο «3ο Thessaly Wine Festival», που συνδιοργάνωσαν στον Βόλο τα 4 Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ασκούμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ για τον αμπελοοινικό τομέα της Θεσσαλίας, που το 2022 και μέχρι τώρα, ενισχύθηκε με 3,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 1,17 εκατ. ευρώ αφορά νέους αγρότες αμπελοκαλλιεργητές.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τους χώρους του Φεστιβάλ και συνομίλησε με οινοπαραγωγούς. «Κοινός μας στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, η οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια.

Το απόγευμα η κα. Καλογήρου μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, επισκέφθηκαν τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Διακουμής και μέλη, παρουσίασαν την  επιτυχημένη πολυετή δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, ο οποίος καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο και συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κίτσιο και μέλη. Τον Συνεταιρισμό ίδρυσαν το 1918 πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, οι οποίοι έφεραν μαζί τους στην περιοχή το μεράκι της αμπελουργίας και ιδιαίτερους τρόπους καλλιέργειας, στους οποίους ωφελείται σήμερα η παραγωγή μοναδικών κρασιών και τσίπουρου. Άλλωστε από το 2020 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

«Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με ενδεχόμενους νέους δασμούς στο ευρωπαϊκό κρασί. Την Τρίτη, 6 Μαΐου, ο Christophe...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για τρίτη διαδοχική χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ για την ανάδειξη των πολλών προσώπων του μεσσηνιακού αμπελώνα Messinia Terroirs Festival μεταξύ 13 και 15 Ιουνίου...

REPORTS

Ξεκίνησε την Δευτέρα 28/4 και θα και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων παραγωγών για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μετατροπής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε η 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η ανοιξιάτικη εκδήλωση του Χάρτη των Γεύσεων και μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ...

REPORTS

Μια μοναδική οινο-γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

REPORTS

Με μια εκδήλωση γευσιγνωσίας υψηλού επιπέδου και μια ολοκληρωμένη ματιά τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις καινοτόμες τάσεις που διαμορφώνουν την Rioja του σήμερα,...