Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κυρίαρχος συντελεστής αγροτουριστικής ανάπτυξης ο αμπελώνας Θεσσαλίας

«Στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης». Αυτό τόνισε στην ομιλία της η Γενικής Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο «3ο Thessaly Wine Festival», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στον Βόλο.

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο «3ο Thessaly Wine Festival», που συνδιοργάνωσαν στον Βόλο τα 4 Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ασκούμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ για τον αμπελοοινικό τομέα της Θεσσαλίας, που το 2022 και μέχρι τώρα, ενισχύθηκε με 3,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 1,17 εκατ. ευρώ αφορά νέους αγρότες αμπελοκαλλιεργητές.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τους χώρους του Φεστιβάλ και συνομίλησε με οινοπαραγωγούς. «Κοινός μας στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, η οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια.

Το απόγευμα η κα. Καλογήρου μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, επισκέφθηκαν τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Διακουμής και μέλη, παρουσίασαν την  επιτυχημένη πολυετή δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, ο οποίος καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο και συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κίτσιο και μέλη. Τον Συνεταιρισμό ίδρυσαν το 1918 πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, οι οποίοι έφεραν μαζί τους στην περιοχή το μεράκι της αμπελουργίας και ιδιαίτερους τρόπους καλλιέργειας, στους οποίους ωφελείται σήμερα η παραγωγή μοναδικών κρασιών και τσίπουρου. Άλλωστε από το 2020 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

«Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία σχηματίζουν, σύμφωνα με τον Riccardo Ricci Curbastro, επικεφαλής της Equalitas, μιας παγκόσμιας εταιρείας που εργάζεται για την βιωσιμότητα στην οινική...

REPORTS

Την ευρύτερη αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας και την προσφορά της στον κλάδο του κρασιού, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα η πρωτοβουλία του WSPC σε...

REPORTS

Δεδομένης της επίθεσης από όλες τις πλευρές από ένα ολοένα και πιο επιθετικό απαγορευτικό κίνημα, η κατανάλωση κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε κίνδυνο....

REPORTS

Σχέδιο με ορίζοντα πενταετίας ανακοίνωσε η Ισπανική Ομοσπονδία Οίνου (FEV) για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής στους αμπελώνες, αναπτερώνοντας το ηθικό των...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δελτίο φυτοπροστασίας εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου με στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών της περιοχής και την σύσταση να...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή έχει δείξει τα «δόντια» της σε πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του οίνου, όπως την Γαλλία και την Ιταλία, όμως, έχει φέρει στο...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.