Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Wine Australia ξεκινά πρόγραμμα βιοποικιλότητας 2,2 εκατ.

Η Wine Australia ανακοίνωσε ένα τριετές πρόγραμμα 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων AUS σε περιφερειακό επίπεδο για την υποστήριξη των αμπελοκαλλιεργητών να φυτέψουν καλλιέργειες, να ενισχύσουν την υγεία του εδάφους και να αυξήσουν τη βιοποικιλότητα στους αμπελώνες.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Οι αμπελουργοί από 10 περιοχές σε τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας πρόκειται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι πόροι που θα παρέχονται θα αφορούν συγκεκριμένες περιοχές, με μια διαδικτυακή πύλη πληροφοριών, 40 τοποθεσίες επίδειξης και επιτόπια υποστήριξη από τοπικούς συντονιστές.

Η Dr Liz Waters, γενική διευθύντρια έρευνας, ανάπτυξης και υιοθέτησης της Wine Australia, πιστεύει ότι το έργο βιοποικιλότητας θα βοηθήσει τους αμπελουργούς τόσο σε βιώσιμους όσο και σε οικονομικούς λόγους.

Το αυστραλιανό κρασί έχει καταγράψει 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας από την αξία των εξαγωγών τους τελευταίους 12 μήνες καθώς συνεχίζεται η δασμολογική κρίση στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία.

«Η αυστραλιανή κοινότητα του σταφυλιού και του κρασιού βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης περιόδου, αλλά μέσω αυτής της νέας πρωτοβουλίας θα παρέχουμε τοπικές και πρακτικές επιλογές στους καλλιεργητές που θα οδηγήσουν σε βελτιώσεις στη βιωσιμότητα και την κερδοφορία», σημείωσε.

«Η εκτεταμένη έρευνα έχει δείξει την αξία που έχει η φύτευση καλλυντικών και εδαφοκάλυψης στον αμπελώνα, βελτιώνοντας ιδιαίτερα την υγεία και τη δομή του εδάφους που παρέχει καλύτερη βάση για τα αμπέλια. Η βιοποικιλότητα είναι επίσης το κλειδί για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των αμπελώνων μας και μπορεί να βελτιώσει τη βιωσιμότητα ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για έλεγχο παρασίτων και ζιζανίων, εάν έχετε τη σωστή ισορροπία».

Το τριετές έργο παραδίδεται από την Retallack Viculture Pty Ltd, σε συνεννόηση με τους επιστήμονες συμπεριφοράς Evidn.

Η Δρ Mary Retallack, διευθύνουσα σύμβουλος της Retallack Αμπελουργίας, πιστεύει ότι η υποστήριξη θα μπορούσε να βοηθήσει τους αμπελοκαλλιεργητές να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, μειώνοντας την ανάγκη για παρέμβαση.

Σύμφωνα με τη Retallack, η οικολογική αποκατάσταση στους αμπελώνες παρέχει βιότοπο για ωφέλιμη πανίδα, νυχτερίδες και εντομοφάγα πτηνά, συμβάλλοντας στον έλεγχο των εντόμων στους αμπελώνες – μία από τις βασικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι δυνατό να ενισχυθεί η λειτουργική ποικιλομορφία περισσότερο από τρεις φορές όταν ενσωματώνονται ιθαγενή εντομοκτόνα φυτά κοντά στα αμπέλια», εξήγησε.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οδηγίες για την εφαρμογή του νέου πλαισίου που διέπει τους διήμερους αποσταγματοποιούς εξέδωσε η ΑΑΔΕ σε συνέχεια της θεσμικής παρέμβασης που ψηφίστηκε στη Βουλή...

REPORTS

Συμπαρασύροντας την παράδοση έξι γενεών στην αμπελουργία και το κρασί, ο 33χρονος σήμερα Μιχάλης Αθανασίου, ξεκίνησε το δικό του φερώνυμο οινοποιείο το 2007, όντας...

REPORTS

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας...

REPORTS

Με φρέσκιες και γήινες μυρωδιές, το Sauvignon Blanc διακρίνεται ανάμεσα στις λευκές ποικιλίες κρασιού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με προέλευση από την κοιλάδα του Λίγηρα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.