Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Coravin λανσάρει σύστημα συντήρησης για αφρώδη

Η εταιρεία Coravin έχει λανσάρει το πρώτο σύστημα συντήρησης για αφρώδη κρασιά, διατηρώντας τη Σαμπάνια, το Prosecco και το Cava φρέσκα στη φιάλη για δύο εβδομάδες αφού ανοιχτούν.

Η Coravin Sparkling χρησιμοποιεί κάψουλες διοξειδίου του άνθρακα για να σταματήσει τις φυσαλίδες στα αφρώδη κρασιά από το να δραπετεύσουν και να αποτρέψει την οξείδωση.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα πώμα που ταιριάζει σε όλες τις φιάλες αφρώδους. Το design «κλειδώματος» του πώματος έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί πάνω από 55psi πίεσης, διατηρώντας τη φυσική πίεση που υπάρχει εξαρχής στις φιάλες αφρώδους από τη στιγμή της εμφιάλωσης.

Οι φιάλες που έχουν πωματιστεί με το σύστημα της Coravin διοχετεύονται εν συνεχεία με μια συγκεκριμένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα για τη διατήρηση του αφρώδους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σύστημα συντήρησης της Coravin για τα ήρεμα κρασιά, όπου χρησιμοποιείται αέριο αργό. Κάθε ανακυκλώσιμη κάψουλα διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να διατηρήσει εφτά φιάλες αφρώδους κρασιού.

Το κόστος του συγκεκριμένου συστήματος θα ανέλθει στα 399 δολάρια ενώ οι κάψουλες θα διατεθούν σε έξι και δώδεκα πακέτα, που θα κοστίζουν $44.95 και $79.95 αντίστοιχα.

«Φανταστείτε αν μπορείτε, ένα μπαρ που θα διαθέτει 70 ή 80 αφρώδη κρασιά σε ποτήρι (by the glass). Είναι το όνειρό μου. Και δεν είμαι ο μόνος», αναφέρει ο Lambrecht, δημιουργός του συστήματος Coravin.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα κλειστό κλαµπ «βιρτουόζων» αµπελουργών επιδιώκει να σχηµατίσει η αποσταγµατοποιία-οινοποιία Τσιλιλή, προκειµένου να εφοδιάζεται σταφύλι που ικανοποιεί τα ποιοτικά στάνταρτς για τα προϊόντα απόσταξης,...

REPORTS

Εάν δεχτούμε ότι ο δρόμος που μεσολαβεί ανάμεσα στο κρασί και το τυρί, δεν είναι τελικά παρά εκείνο το μονοπάτι που τα ενώνει, ίσως...

REPORTS

Στο «μικροσκόπιο» της εφαρμοσμένης έρευνας αναμένεται να βρεθεί η αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, στο Κιλκίς, σε μια προσπάθεια να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του...

REPORTS

«Η κοιλάδα της Νάπα είναι οινική περιοχή με απίστευτη ποικιλομορφία», λέει η Rebekah Wineburg, οινοποιός και αμπελουργός για την εταιρεία Quintessa, στην Αμερικανική Αμπελουργική...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.