Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Καλιφόρνια χρησιμοποιεί κουκουβάγιες για την φυτοπροστασία των αμπελώνων

Οι αμπελουργοί της κοιλάδας της Νάπα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κουκουβάγιες για την καταπολέμηση των παρασίτων σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τα τοξικά φυτοφάρμακα.

του Ζήση Πανάγου

Οι κουκουβάγιες είναι πλέον ευπρόσδεκτες σε αμπελώνες σε όλη την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Good News Network, το οποίο αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν τον αντίκτυπο της στρατηγικής και ότι τα αποτελέσματα ήταν «ενθαρρυντικά».

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Napa Green, η τάση για γεωργία χωρίς χημικά σε όλη την επικράτεια αντικατοπτρίζεται στην τριπλή αύξηση της έκτασης βιολογικών αμπελώνων από το 2005, με τον αριθμό των οργανικών στρεμμάτων να διπλασιάζεται την τελευταία δεκαετία.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ελεγκτές παρασίτων στον κόσμο είναι η κουκουβάγια, η οποία βρίσκεται σε έξι από τις επτά ηπείρους μας και είναι ικανή να τρώει 3.400 τρωκτικά κάθε χρόνο.

Ο Matt Johnson, καθηγητής άγριας ζωής στο Humboldt State, ο οποίος έχει μελετήσει τον έλεγχο των παρασίτων σε αμπελώνες αποκάλυψε, ότι σε μία από τις έρευνές του διαπίστωσε ότι από 75 οινοπαραγωγούς της Καλιφόρνιας, τα τέσσερα πέμπτα εξ αυτών σκόπιμα καλούν κουκουβάγιες στην ιδιοκτησία τους κατασκευάζοντας κουτιά φωλιών.

«Δουλεύουμε κυρίως στην κοιλάδα Νάπα, όπου υπάρχουν πάνω από 300 κουτιά με φωλιές κουκουβάγιας», ανέφερε ο Johnson.

Ο John C. Robinson, τοπικός ορνιθολόγος, δήλωσε στο Bay Nature Magazine: «Μπορείτε κυριολεκτικά να βάλετε ένα κουτί με φωλιά κουκουβάγιας στην ακριβή τοποθεσία όπου νομίζετε ότι έχετε πρόβλημα με τα μικρά θηλαστικά και voilà! Οι κουκουβάγιες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτήν την περιοχή και τα τρωκτικά θα εξαφανιστούν».

Οι επιστήμονες ενθαρρύνουν τώρα και άλλους οινοπαραγωγούς να σκεφτούν την κίνηση παρατηρώντας ότι η χρήση κουκουβάγιων θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη από τη χρήση φυτοφαρμάκων, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μόνο ένας χρήσιμος τρόπος για να ευδοκιμήσει το είδος, αλλά είναι και μία πιο οικονομική λύση σε αντίθεση με την χρήση παρασιτοκτόνων.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έως τις 26 Ιουλίου καλούνται για αιτήσεις οι οργανώσεις οινοπαραγωγών στο πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες», για την κάλυψη δαπανών προώθησης σε χώρες-στόχους.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...

REPORTS

Από 11 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλεία η νεοσυσταθείσα ομάδα υψηλού επιπέδου για τον αμπελοοινικό κλάδο, θέτοντας επί τάπητος τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τομέα....

REPORTS

Μερικά από τα κορυφαία μυαλά στον χώρο του κρασιού και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συναντήθηκαν για το Vine to Mind, το πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...