Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Καλιφόρνια πρέπει να αφαιρέσει τους αμπελώνες για να υπάρξει βιωσιμότητα

Θα χρειαστεί να αφαιρεθούν περισσότεροι αμπελώνες σε αρκετές περιοχές της Καλιφόρνια για να φτάσουμε σε βιώσιμα επίπεδα καλλιέργειας, καθώς η εστίαση στο νερό εντείνεται και η ζήτηση των καταναλωτών μειώνεται, προειδοποιεί μια νέα έκθεση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η έκθεση της Silicon Valley Bank για την κατάσταση της αμερικανικής βιομηχανίας κρασιού για το 2022, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε ότι παρόλο που οι ελαφριές συγκομιδές τόσο το 2020 όσο και το 2021 είχαν επαναφέρει την προσφορά σταφυλιών από την Καλιφόρνια σε «προσωρινή ισορροπία», υπάρχουν πάρα πολλά αμπελώνων για τη στήριξη βιώσιμων επιπέδων γεωργίας σε διάφορες περιοχές.

Η έκθεση επισημαίνει τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών και του χύμα κρασιού από την Καλιφόρνια, οι οποίες κυμαίνονται γύρω από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση είναι χαμηλή, δεδομένων των δύο χαμηλότερων από τον μέσο όρο αποδόσεων το 2020 και το 2021.

«Η καταναλωτική ζήτηση είναι στην καλύτερη περίπτωση σταθερή ως προς τον όγκο», αναφέρει η έκθεση, «και ο κλάδος δεν προβλέπει αύξηση της κατανάλωσης».

«Το γεγονός ότι δεν υπήρξε μεταβολή των τιμών στα σταφύλια μετά από δύο σύντομες καλλιέργειες μπορεί μόνο να σημαίνει ότι τα οινοποιεία πιστεύουν ότι έχουν ήδη αρκετά και δεν βλέπουν ότι χρειάζεται να αγοράσουν περισσότερα προς το παρόν», αναφέρει η έκθεση.

 

Ισορροπημένη προσφορά

Η συντριβή του 2021 στην Καλιφόρνια εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3,6 εκατομμύρια τόνους, γεγονός που βοήθησε στην εξισορρόπηση της προσφοράς. Ωστόσο, εάν επαναληφθούν περισσότερες μέσες αποδόσεις, θα υπάρξει επιστροφή στην υπερπροσφορά.

«Με τις αυξανόμενες κλιματικές επιπτώσεις από την ξηρασία, τη φωτιά, τη χαμηλή υγρασία του εδάφους και τα ρεκόρ χαμηλών επιπέδων ταμιευτήρων, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πίεση για τη γεωργία και τους οικιακούς χρήστες να μοιράζονται περιορισμένο νερό», προειδοποιεί η έκθεση.

Το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ξηρασίας έχει προκαλέσει πτώση της υγρασίας του εδάφους σε επίπεδα που τώρα επηρεάζουν τις αποδόσεις, προειδοποίησε η έκθεση και το νερό είναι πιθανό να είναι το πιο σημαντικό θέμα συζήτησης για το 2022, εκτός εάν υπάρχει σημαντική ποσότητα βροχής και χιονιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και άνοιξη.

Το πρόβλημα δεν είναι βραχυπρόθεσμο, προειδοποίησε η έκθεση οι δεξαμενές είναι επί του παρόντος γεμάτες μόνο 35,7 τοις εκατό στην Καλιφόρνια και έχει πέσει λιγότερο χιόνι στις λεκάνες απορροής στη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της λεκάνης απορροής του ποταμού Σιέρα Νεβάδα και Κολοράντο.

«Ενώ η κοιλάδα San Joaquin έχει αντιμετωπίσει περιοριστικές κατανομές νερού για αρκετό καιρό, ο κύκλος διευρύνεται. Αυτό δεν είναι βραχυπρόθεσμο πρόβλημα», αναγράφεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Αυτές οι συνεχιζόμενες ξηρασίες και απαιτήσεις στο έδαφος, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα ζήτησης και την απειλή επιστροφής στην υπερπροσφορά υποδηλώνουν ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν εκτάρια αμπέλων στην Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον για να διατηρηθεί η ισορροπία, «ιδιαίτερα εάν ο όγκος πωλήσεων συνεχίσει να μειώνεται».

 

Ιστορική υπερπροσφορά

Η «φούσκα» της υπερπροσφοράς άρχισε να σχηματίζεται το 2015 και αναμενόταν να συνεχίσει να αυξάνεται, ωστόσο η κατάσταση άλλαξε «εν μία νυκτί» λόγω της πανδημίας του Covid 19 και των πυρκαγιών που μαίνονταν στην Καλιφόρνια και το Όρεγκον το καλοκαίρι.

Η αγορά πανικού στην αρχή της πανδημίας βοήθησε στην εξάλειψη της υπερπροσφοράς μεγαλύτερου προμηθευτή μέσα σε λίγους μήνες και παρόλο που τα φρούτα από τη Βόρεια Ακτή κατευθύνονταν στη συγκομιδή χωρίς συμβόλαια απειλώντας και πάλι με υπερπροσφορά αυτό ελέγχθηκε από την έναρξη των πυρκαγιών τον Αύγουστο. έκαψε το δρόμο του μέσα από 4 εκατομμύρια στρέμματα στην Καλιφόρνια και πάνω από 1 εκατομμύριο στο Όρεγκον. Χιλιάδες τόνοι σταφυλιών επλήγησαν στη συνέχεια από τον καπνό.

«Εάν υπήρχε ασημένια επένδυση στις φωτιές, οι προμήθειες σταφυλιών στη Βόρεια Ακτή της Καλιφόρνια και στο Όρεγκον μπορούσαν να εξισορροπηθούν από αυτήν την τραγωδία», ανέφερε η έκθεση.

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε προπομπό και θεματοφύλακα του Ξινόμαυρου, εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο η περιοχή του Αμυνταίου, με τη διάσημη διεθνώς ποικιλία να έχει απλώσει για...

REPORTS

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα άνοιξε τις πόρτες του σε επισκέπτες &...

REPORTS

Η Ντίνα Σπυροπούλου, από το γνωστό Κτήμα Σπυρόπουλου, αναλαμβάνει πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), στη θέση του Κώστα Ευσταθίου, η...

REPORTS

Στην καρδιά του Εθνικού Γεωπάρκου του Χελμού-Βουραϊκού στη Βόρεια Πελοπόννησο, μία από τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Natura 2000, βρίσκεται το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο