Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αριστεία των ελληνικών οίνων στη λίστα του Great Greek Wines 1-4 Μαΐου

To Great Greek Wines (GGW), επιστρέφει και θα λάβει χώρα από τις 1 έως τις 4 Μαΐου 2025, στο ολοκαίνουργιο Ace Hotel & Swim Club Athens. Η εκδήλωση αυτή σχεδιάστηκε για να προβάλλει τη νέα λίστα για το 2025 προωθώντας την αριστεία των ελληνικών κρασιών στις διεθνείς αγορές.

Ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, ιδρυτής του Great Greek Wines, παρουσίασε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση τις καινοτόμες αλλαγές που θα υλοποιηθούν το 2025, υπογραμμίζοντας την αναγκαία εξέλιξη του θεσμού, συνδυάζοντας την παράδοση με την εξέλιξη.

«Πιστό στις αξίες της διαφάνειας, συμμετοχικότητας, προόδου και δημιουργίας, το GGW επενδύει στην οικοδόμηση γέφυρας διαλόγου μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και αγορών,» δήλωσε ο κ. Καρακάσης. «Αφού ολοκληρώσαμε πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας, επανακαθορίζουμε μαζί με το Γρηγόρη Μιχαήλο το όνομά μας, μεταβαίνοντας από το GGW50 σε ένα brand που αντικατοπτρίζει καλύτερα και πιο σύγχρονα την υψηλή ποιότητα των ελληνικών κρασιών.»

Αυτή η στρατηγική αλλαγή στο GGW έχει ως στόχο την προβολή μιας ευρύτερης γκάμας ποιοτικών κρασιών που αντανακλούν την δυναμική του ελληνικού αμπελώνα. Τα βραβευμένα κρασιά της νέας λίστας θα βασίζονται αποκλειστικά στην ποιότητα και στον αριθμό συμμετοχών, ενώ θα διατηρείται ένα αυστηρό όριο, με στόχο να μην βραβεύεται πάνω από το 10% των συμμετεχόντων. Παράλληλα, θα εισαχθεί μια νέα κατηγορία GREAT VALUE WINES για κρασιά με λιανική τιμή έως 19 ευρώ με σκοπό να επικοινωνηθεί και αυτό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας.

Το Διεθνές Πάνελ Κριτών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο θεσμός πλαισιώνεται αποκλειστικά με διεθνούς φήμης κριτές του κρασιού, των οποίων η εμπειρία υπόσχεται να ενισχύσει την ποιότητα και την αμεροληψία της διαδικασίας αξιολόγησης:

– Mark Andrew MW (Noble Rot Magazine & Restaurants): Μία από τις πιο επιδραστικές κορυφαίες προσωπικότητες στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με ειδίκευση στο Ασύρτικο. Είναι συνιδρυτής και συγγραφέας του Noble Rot Magazine, ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα περιοδικά το κρασιού στον κόσμο, ενω έχει συμβάλει καθοριστικά στην εκπαίδευση και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το κρασί.

– Paz Levinson (Wine Director στο Groupe Pic) Η Paz Levinson είναι από την Αργεντινή και είναι Chef Sommelier Executive στο φημισμένο Groupe Pic Restaurants. Η Paz ανακηρύχθηκε Καλύτερη Σομελιέ της Αργεντινής το 2014 και το 2010. Το 2015 κέρδισε τον διαγωνισμό του καλύτερου Σομελιέ της Αμερικής ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε Καλύτερη Σομελιέ του Κόσμου A.S.I., φτάνοντας στην 4η θέση παγκοσμίως.

– Lenka Sedlackova MW (Head of Brand Management and Buyer for Central and Eastern Europe – Bancroft). Μια πολύ σπουδαία επαγγελματίας του κρασιά με ιδιαίτερη αγάπη στις ελληνικές ποικιλίες, η οποία έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την εξέλιξη του ελληνικού κρασιού.

– Wojciech Bońkowski MW (Wine Writer & Journalist from Poland): Ένας αναγνωρισμένος πολωνός οινογράφος και Master of Wine, που έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση στον τομέα του κρασιού. Έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των ελληνικών και άλλων διεθνών κρασιών στην Πολωνία, ενισχύοντας τη διασύνδεση μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών στον οινικό τομέα.

– Christophe Heynen MW (Leading wine merchant in Belgium and France): Ο Christophe Heynen MW είναι μία από τις επιδραστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας οινικής σκηνής, διευρύνοντας την κατανόηση και εκτίμηση των κρασιών όχι μόνο στο Βέλγιο και τη Γαλλία, αλλά και διεθνώς. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στην αγορά κρασιού του Βελγίου και της Γαλλίας, όπου έχει διαπρέψει ως εισαγωγέας, προωθώντας τόσο κορυφαία όσο και ανερχόμενα οινοποιεία.

– Stefan Neumann MS (Wine Consultant and Master Sommelier): Μια ιδιαιτέρως επιδραστική μορφή στο χώρο του κρασιού, με σημαντική συμβολή στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση και την προώθηση της ποιότητας των κρασιών παγκοσμίως. Προέρχεται απο το χωρος της εστιασης και του fine dining οντας για χρονια ο wine director του The Fat Duck – Heston Blumentall

– Peter Richards MW (Writer & Broadcaster): Ο Peter Richards είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας, παρουσιαστής και Master of Wine. Με τηλεοπτική εμπειρία που περιλαμβάνει δώδεκα χρόνια στο Saturday Kitchen του BBC1 και τη νέα σειρά The Wild Side of Wine, έχει χαρακτηριστεί ως «εθνικός θησαυρός» και «ένας από τους πιο αγαπημένους επικοινωνιολόγους κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: 🌐 www.greatgreekwines.com 📍 Facebook: Great Greek Wines 📸 Instagram: @greatgreekwines

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ανάσα από την περιοχή του ηφαιστείου Κολούμπο, στους Μπαξέδες της Οίας, ο Πάρις Σιγάλας, γνωστός οινοποιός και εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο του κρασιού...

REPORTS

Με τη διάγνωση και τις αρχικές θεραπείες που προβλέπονται για να βοηθήσουν τη βιομηχανία κρασιού να ξεπεράσει την κρίση της ήδη έτοιμες, οι ευρωβουλευτές...

REPORTS

Η οινοβιομηχανία του Λος Άντζελες παλεύει με τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών που σάρωσαν την περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία χορήγησης αδειών νέων αδειών φύτευσης αμπέλου για το έτος 2025. Το έντυπο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η πολυαναμενόμενη οινική εκδήλωση «ΒορΟινά» των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την πρώτη...

REPORTS

Ο Nicolas Castan, ένας 42χρονος οινοποιός από την Aude της Γαλλίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της παρατεταμένης ξηρασίας που μαστίζει την πεδιάδα...

REPORTS

Η βιομηχανία αφρωδών οίνων διερευνά νέες τεχνικές παλαίωσης για την ενίσχυση της γεύσης, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του terroir και τη βελτίωση της συνολικής...