Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επενδυτές ταυτότητας, η νέα «φυλή» cool επενδυτών που δεν ψάχνει κέρδη από το κρασί

Ένα εντελώς νέο επενδυτικό φαινόμενο τον «Επενδυτή Ταυτότητας» καταδεικνύει έκθεση της Cult Wine Investment, σύμφωνα με την οποία ενναλακτικοί επιχειρηματίες εφορμούν στο κρασί λόγω της αγάπης τους για μια περιοχή ή μια ποικιλία σταφυλιού, αλλά και με την προσδοκία να ζήσουν την οινοποιητική εμπειρία καθώς έχουν άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για… κέρδη.

Σε μια μελέτη, που ονομάζεται «Η εναλλακτική έκθεση πλούτου» (The Alternative Wealth Report) της Cult Wine Investment, αποκαλύφθηκε μια η νέα «φυλή» επενδυτών που θέλει να αισθάνεται δέσμευση με κάτι περισσότερο από οικονομική ανταμοιβή και αναζητά πεδία που είναι πιο cool από τη μέση επένδυση.

«Είναι μια βαθιά αλλαγή στις στάσεις, τις εμπειρίες και τις προσδοκίες που γέννησε ένα εντελώς νέο επενδυτικό φαινόμενο: τον Επενδυτή Ταυτότητας», αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, «το εκλεκτό κρασί έχει αυξηθεί σε αξία κατά μέσο όρο 127% τα τελευταία 10 χρόνια» και «47% των millennial εκατομμυριούχων έχουν τουλάχιστον το 25% του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα» δείχνοντας ότι ο «επενδυτής ταυτότητας» έχει επίσης μια τάση για NFTs.

«Κάποιοι αγοράζουν για συγκινήσεις, άλλοι αγοράζουν για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, άλλοι αναζητούν πολιτιστική κρύπτη. Οι εναλλακτικοί επιχειρηματίες, είναι νέοι, οικονομικά ισχυροί και αλλάζουν τον κόσμο των επενδύσεων για πάντα», τονίζεται στην έκθεση.

Ο συνιδρυτής του Future Laboratory, Chris Sanderson, δήλωσε: «Αυτή η έκθεση υπογραμμίζει πώς –ακόμα και σε μια περίοδο αστάθειας και οικονομικής αβεβαιότητας– αναδύεται ένας εξαιρετικά ανθεκτικός επενδυτής υψηλής καθαρής αξίας – κάποιος που ανατρέπει την τάση όσον αφορά την αναζήτηση εναλλακτικών ευκαιριών περιουσιακών στοιχείων, ευνοώντας αναδυόμενους επιχειρηματικούς τομείς και την ανάπτυξη νέων ψηφιακών πλατφορμών προς όφελός τους. Ανορθόδοξη, τολμηρή και άκρως επιχειρηματική, αυτή η νέα νοοτροπία των επενδυτών καθορίζει την ατζέντα για την επόμενη δεκαετία».

Κίνητρο η αγάπη για μια περιοχή ή μία ποικιλία σταφυλιού

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cult Wine Investment, Tom Gearing, πρόσθεσε: «Η πανδημία έχει επιταχύνει πραγματικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κρασιού ως προϊόντος, ως κατηγορίας και τώρα ως ασφαλούς στοιχήματος. Παράλληλα, η επιθυμία του επενδυτή για περιουσιακά στοιχεία έχει εξελιχθεί, η επικείμενη οικονομική ανταμοιβή δεν είναι πλέον κυρίαρχο κίνητρο, αλλά είναι προσωπικά πάθη που οδηγούν τη διαφοροποίηση εντός των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων. Βλέπουμε αναδυόμενους επενδυτές να έρχονται σε εμάς μέσω της αγάπης τους για μια περιοχή ή μια ποικιλία σταφυλιού, αλλά και με την προσδοκία να το ζήσουν καθώς έχουν άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων».

Η τεχνολογία εκδημοκρατίζει το καλό κρασί

Εναλλακτικά στοιχεία ενεργητικού για επενδυτές ταυτότητας περιλαμβάνουν αυτά που είναι γνωστά ως «vin-vestments» με τα ευρήματα της έκθεσης που περιγράφουν πώς «η τεχνολογία εκδημοκρατίζει το καλό κρασί, επιτρέποντας στα άτομα να υπερασπιστούν τις περιοχές και να κοιτάξουν πέρα από τις κυρίαρχες καθιερωμένες πηγές στη Γαλλία και την Ιταλία» και αυτό, με τη σειρά του , τροφοδοτεί την αγοραστική τάση. Σύμφωνα με την Cult Wine Investment, οι ΗΠΑ παρατηρούν ιδιαίτερα μια άνοδο σε τέτοιους επενδυτές που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο κρασί, αποκαλύπτοντας ότι «υπήρξε αύξηση 23% από έτος σε έτος στους Αμερικανούς επενδυτές, με 168 χιλιάδες £ η μέση επένδυση από πελάτες της Νέας Υόρκης».

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

REPORTS

Τον νέο του χαρακτήρα αναδεικνύει με τον χρόνο το Κτήμα Πιερία Ερατεινή. Σε αυτόν κυριαρχούν νέες φυτεύσεις που δίνουν πρόκριμα στο Ξινόμαυρο και το...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Μία ευρεία γκάμα καλλιεργητικών εχθρών έχει να αντιμετωπίσει ο αμπελοκαλλιεργητής κατά τα στάδια διόγκωσης των οφθαλμών και εμφάνισης των πρώτων φύλλων, σύμφωνα με τα...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.