Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Διαμάντια και ρουμπίνια…» για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι ΟΚΤΩ τα «διαμαντένια βραβεία» με τα οποία έχουν τιμηθεί τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, την τελευταία δωδεκαετία.

2011/Samos Anthemis

2019/Samos Anthemis

2021 και 2022/Ψηλές Κορφές

2019 και 2021/Μοσχάτο Άσπρο

2022/Βαβέλ ημίξηρο λευκό

2023/Μοσχάτο Άσπρο

Στις προθήκες διεθνών διακρίσεων των εξαιρετικών οίνων παραγωγής του ΕΟΣ Σάμου, που πλησιάζουν σε αριθμό τις χίλιες  και μάλιστα σε διαγωνισμούς αδιάβλητους με πολύ αυστηρά διεθνή κριτήρια να τηρούνται από τις επιτροπές αξιολόγησης, προστέθηκαν μέχρι στιγμής, τέσσερα (4) ακόμη βραβεία:

Στο διαγωνισμό Femmes et Vins du Monde Monaco 2023, το λευκό ξηρό «ΜΟΣΧΑΤΟ Άσπρο» διακρίθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες φιάλες του διεθνούς αμπελώνα και τιμήθηκε ακόμη μια φορά στην κατηγορία του, με το ανώτατο «ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ» βραβείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εξαιρετικό αυτό κρασί από τους ημιορεινούς, ξερικούς αμπελώνες της Σάμου, που καλλιεργείται σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, έχει τιμηθεί με το βραβείο «DIAMANT» τόσο το 2019 όσο και το 2021.

 

Αρωματικά είναι πλούσιο και «γεμάτο», θυμίζοντας την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι, που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του ιδιαίτερου χαρακτήρα που έχει το Μοσχάτο Σάμου.

Με πολύπλοκο στόμα, παρουσιάζεται ως εξαιρετικά φρουτώδες και ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα παιχνίδισμα απολαυστικό.  Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρμονικό σύνολο.

Στον ίδιο διαγωνισμό, το νεοεισερχόμενο στη διεθνή αγορά «ΒΑΒΕΛ ροζέ, ημίξηρο» τιμήθηκε με ΧΡΥΣΟ βραβείο για το πλούσιο μα ισορροπημένο στόμα του και το πεντακάθαρο άρωμα πετροκέρασων και καρπουζιού,με γευστική ζωηράδα και καλό σώμα. Στο τέλος, επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ που ισορροπεί άψογα τη γλυκύτητα του ημίξηρου.

Το ημίξηρο, ροζέ «ΒΑΒΕΛ» όμως, τιμήθηκε φέτος με ένα ακόμη ΧΡΥΣΟ βραβείο στο διαγωνισμό Concours Guide International de Vin Rose, συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία που δικαιώνει το χαρακτηρισμό του ως «admirable».

Στο Berliner Wine Trophy 2023, το «Samos Vin Doux» του ΕΟΣ Σάμου τιμήθηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, διατηρώντας έτσι την αδιάλλειπτη συνέχεια των διεθνών του βραβεύσεων ως ένα εξαίρετο Vin de liqueur, από το 1937(!) μέχρι και σήμερα.

Στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2023, το ευωδιαστό Samos Anthemis εσοδείας 2017, τιμήθηκε με ένα ακόμη XΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, ανεβάζοντας τον αριθμό των διακρίσεων που έχει λάβει κατά καιρούς, σε 93!

Και, έπεται συνέχεια…

Διαβάστε επίσης

REPORTS

To Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 διακρίθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα Syrah του κόσμου από τον Διεθνή Διαγωνισμό Syrah du Monde...

REPORTS

Tην προσαρµογή των οινοποιείων πανελλαδικά σε µία νέα διαδικασία που αφορά στις ενδείξεις των συστατικών στις φιάλες των οίνων, απαιτεί το νέο νοµοθετικό πλαίσιο...

REPORTS

Με μεγάλη θλίψη το κτήμα Μιχαλάκη ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή της Εμμανουήλ Μιχαλάκη. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοστάτης και δημιουργός μίας από τις μεγαλύτερες...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαρτίου, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της ZOINOS WINERY στην περιοχή Καλεντζίου, Τριταίας, Δήμου Ερυμάνθειας.

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.