Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Αρωματικά και γεμάτα κρασιά έδωσε ο τρύγος στο οινοποιείο Τσάνταλη

Για την Οινοποιία μας η έναρξη του φετινού τρύγου πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου.Κατά τη διάρκεια του τρυγητού επικράτησαν φυσιολογικές θερμοκρασίες στο σύνολο των αμπελώνων μας, ενώ είχε προηγηθεί παρατεταμένη περίοδος καύσωνα κατά τους προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού. Οι συνθήκες αυτές ευνόησαν ιδιαίτερα τις μεσο-πρώιμες και όψιμες ποικιλίες των σταφυλιών,ενώ επηρέασαν αρνητικά τις πρώιμες.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η περιοχή της Χαλκιδικής κατέγραψε οψίμηση κατά 4-5 ημέρες σε σχέση με τον τρύγο του 2020 στις λευκές ποικιλίες, ενώ οι ερυθρές ποικιλίες ήταν περίπου στις φυσιολογικές για την περιοχή ημερομηνίες. Η οψίμηση των λευκών ποικιλιών οφείλεται στον παρατεταμένο καύσωνα που επικράτησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Έναρξη 24 Αυγούστου 

Σειρά τρυγητού ποικιλιών:

 1. SauvignonBlanc
 2. Μοσχάτο Αλεξανδρείας
 3. Μαλαγουζιά
 4. Αθήρι
 5. Ασύρτικο
 6. Ροδίτης

ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Έναρξη 1 Σεπτεμβρίου

Σειρά τρυγητού ποικιλιών:

 1. Merlot
 2. CabernetSauvignon

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΑΓΙΟΥΟΡΟΥΣ

Η έναρξη του τρύγου στην αμπελουργική ζώνη Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου, στις  ίδιες ημερομηνίες με το 2020. Κατά την  άνοιξη καταγράφηκε υψηλό ποσοστό βροχοπτώσεων και ειδικά κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Αυτό οδήγησε σε κακό δέσιμο και συνεπώς χαμηλή παραγωγή. Κατόπιν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επικράτησαν έντονα ξηροθερμικές συνθήκες που πολλές φορές διέκοψαν την ωρίμαση.

ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Έναρξη 24 Αυγούστου

Σειρά τρυγητού ποικιλιών:

 1. Chardonnay
 2. Αθήρι
 3. Ασύρτικο
 4. Ροδίτης

ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Έναρξη 7 Σεπτεμβρίου

Σειρά τρυγητού ποικιλιών:

 1. Grenache
 2. CabernetSauvignon
 3. Λημνιό

Και από τις δύο περιοχές, τα αποζυμωμένα λευκά κρασιά διακρίνονται για την αρωματική τους ένταση. Βάσει των αποτελεσμάτων έως σήμερα, η χρονιά εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ιδιαίτερα αρωματικά και γεμάτα λευκά και ροζέ κρασιά με φυσιολογικά επίπεδα οξύτητας, ενώ τα ερυθρά κρασιά αναμένεται να διακρίνονται από μέτριο αλκοολικό βαθμό και έντονο φρουτώδη χαρακτήρα.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Ο τρυγητός στη Μαρώνεια έγινε σε φυσιολογικές ημερομηνίες για την περιοχή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φυτοπροστασίας με αισθητά όμως μικρότερες αποδόσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των ξηροθερμικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα λευκά και ροζέ κρασιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρωματικά και τα ερυθρά να διακρίνονται για τον έντονο φρουτώδη χαρακτήρα τους. 

ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ    

Έναρξη 24 Αυγούστου

Σειρά τρυγητού ποικιλιών:

 1. Chardonnay
 2. SauvignonBlanc
 3. Μοσχάτο

ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Έναρξη 7 Σεπτεμβρίου

Σειρά τρυγητού ποικιλιών:

 1. Syrah
 2. Μαυρούδι
 3. Λημνιό

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

Ο τρύγος στην αμπελοοινικη ζώνη  της Ραψάνης  ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίουαπό τα αμπελοτόπια της Α υποζώνης (έως 250 μέτρα υψόμετρο), ενώ μέσα στις 5 επόμενες ημέρες συνεχίστηκε στα αμπελοτόπια της Β υποζώνης (250-500 μέτρα υψόμετρο). Από την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε ο τρυγητός στα αμπελοτόπια του υψηλότερου υψόμετρου  της Γ υποζώνης (500+ μέτρα υψόμετρο), ο οποίος  ολοκληρώθηκε στις 07 Οκτωβρίου.

Τα σταφύλια που παραλάβαμε στο οινοποιείο μας στη Ραψάνη, ήταν υγιή –μια από τις «καθαρότερες» χρονιές των τελευταίων ετών- με εξαιρετική  ωριμότητα, υψηλό αλκοολικό βαθμό και πολύ καλή φαινολική ωριμότητα. Η φετινή χρονιά αποτέλεσε μια από τις καλύτερες που έχουν καταγραφεί από την οινοποιία μας για τον αμπελώνα της Ραψάνης.

Τα κρασιά ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) Ραψάνη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρωματικά και να διακρίνονται για τα φυσιολογικά επίπεδα αλκοολικού βαθμού και την καλή φαινολική ωριμότητα τους.

Έναρξη 22 Σεπτεμβρίου

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ο τρύγος ξεκίνησε στης 22 Σεπτεμβρίου στον αμπελώνα μας στη Στράντζα

και ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Τα σταφύλια που παραλάβαμε στο οινοποιείο μας στη Νάουσα ήταν υγιή με ικανοποιητικά αρώματα και επίπεδα σακχάρων, καλύτερη  φαινολική ωρίμαση και υψηλότερο αλκοολικό βαθμό. Ωστόσο, η  παραγωγή της φετινής χρονιάς ήταν μειωμένη κατά 15% περίπου.

Τα κρασιά αναμένεται να διακρίνονται για την υψηλή φαινολική ωριμότητα τους αλλά και για την έντονη τυπικότητα του χαρακτήρα της ποικιλίας Ξινόμαυρο.

Έναρξη 22 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ξεχωριστές εµπειρίες οινικού τουρισµού, µε φόντο τη µαγευτική θέα των αµπελιών, στις πλαγιές του όρους Βέρµιο, µπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στις νέες επισκέψιµες...

REPORTS

Διαφορές στο νόημα και την απόδοση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2020/1151 στo νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο εντοπίζουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη» και «επικίνδυνη» την...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την περίοδο δεύτερης νιότης του διανύει το οινοποιείο Μαρκατσέλη, καθώς η νεότερη γενιά οινοποιών της οικογενειακής επιχείρησης κλήθηκε πρόσφατα να αναβιώσει τη δραστηριότητά του.

REPORTS

Η Agrovision µε έδρα την Ιερισσό Χαλκιδικής ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2011 µε τριπλή δραστηριότητα, έχοντας υπό τη σκέπη της οινοποιείο, ελαιοτριβείο και...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.