Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ήλιος, γη, γνώση και μπόλικη αγάπη για το αμπέλι

Συνεχείς είναι οι διεθνείς διακρίσεις των κρασιών του Οινοποιείου Λύκου

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του ο Απόστολος Λύκος το 1991 θέλησε να συνεχίσει την οινική και γαστρονομική παράδοση της οικογένειας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο τεχνολογικά οινοποιείο με σεβασμό στην οινική παράδοση της περιοχής και τελικό σκοπό την αναβάθμιση του ευβοϊκού αμπελώνα. Σήμερα διασχίζοντας την αμπελουργική ζώνη του Ληλάντιου Πεδίου, μόλις τέσσερα χιλιόμετρααπό την ιστορική πόλη της Ερέτριας βρίσκεται το Οινοποιείο Λύκος, το οποίο σημειωτέον είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο, προσφέροντας μια οινοτουριστική εμπειρία πολύ υψηλού επιπέδου.

Οινοτουριστική εμπειρία

Συγκεκριμένα οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν γευσιγνωσία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κόκκινη & Πράσινη» με τα παλιά βαρέλια της οικογένειας που έχουν ζωγραφιστεί και δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική, να ξεναγηθούν στις υπόγειες κάβες με τα δρύινα βαρέλια και στο χώρο της γραμμής εμφιάλωσης. Η εμπειρία αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί με γεύμα στο εστιατόριο της οικογένειας Λύκου, που έχει γαστρονομική παράδοση 60 χρόνων και με επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Χρυσό μετάλλιο στον Berliner Wein Trophy 2016 και 90 βαθμούς στον Decanter Asia 2017

 

Το ιδανικό terroir

Οι αμπελώνες του Οινοποιείου Λύκου, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, εκτείνονται στις πλαγιές της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.
ξεχωριστή συνεργασία ήλιου, γης και ανθρώπινης γνώσης, δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, που συνδυάζει το ιδανικό terroir, το
οποίο μαζί με την αύρα του Ευβοϊκού και τη μοναδικότητα του κρύου χειμώνα, ευνοεί τη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Επίσης
το Οινοποιείο διατηρεί αμπελώνες στην ορεινή Βοιωτία, τη Θήβα και το Κούτσι της Νεμέας σε υψόμετρο 200-550 μέτρων. Η συλλογή
των σταφυλιών γίνεται επιλεκτικά με τα χέρια με πολλή φροντίδα και μεράκι. Οι γηγενείς ποικιλίες που παράγει το Oινοποιείο είναι η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης, το Βραδιανό και το Αγιωργίτικο. Αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως S. Blanc, Chardonnay, Malvasia di Candia, Viognier, Grenache Rouge, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah και Muscat.

Pages from 12_20_TOP50_WINE2

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Έως τις 26 Ιουλίου καλούνται για αιτήσεις οι οργανώσεις οινοπαραγωγών στο πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες», για την κάλυψη δαπανών προώθησης σε χώρες-στόχους.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...

REPORTS

Από 11 Σεπτεμβρίου πιάνει δουλεία η νεοσυσταθείσα ομάδα υψηλού επιπέδου για τον αμπελοοινικό κλάδο, θέτοντας επί τάπητος τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τομέα....

REPORTS

Μερικά από τα κορυφαία μυαλά στον χώρο του κρασιού και τις αίθουσες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συναντήθηκαν για το Vine to Mind, το πρώτο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Πέφτει και τυπικά η αυλαία για την οινοποιία «Τσάνταλης». Έπειτα από έναν ανεπιτυχή αγώνα δρόμου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που κράτησε, τουλάχιστον, μια...

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους κατά την διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Ε.Ε βρίσκεται η ευρωπαϊκή οινοποιεία, που προειδοποιεί για «τρέλα των υγειινιστών που...