Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Έρχεται και λευκό ξινόμαυρο

Νέα τεχνική οινοποίησης για το νέο cool red Ξινόμαυρο από το Αμύνταιο της Blink Wines

Κείμενο Λ. Λιάμης

Πλούσια είναι η «ατζέντα» των μελλοντικών σχεδίων για την «Blink Wines», εταιρεία που έχει συστήσει ο οινολόγος Παύλος Αργυρόπουλος μαζί με τη θυγατέρα του Φανή. Προτεραιότητα έχει η επένδυση που αφορά στην παραγωγή ενός ερυθρού οίνου από Ξινόμαυρο, μέσα από μια ιδιαίτερη τεχνική οινοποίησης, που στοχεύει να αναδεικνύει, κυρίως, τα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας και όχι τόσο τον ταννικό της χαρακτήρα. «Είναι ένας ειδικός τρόπος, που παντρεύει την κλασική μέθοδο με μια δική μας παραλλαγή της τεχνικής maceration carbonic, που εφαρμόζεται στα Beaujolais», ανέφερε ο Παύλος Αργυρόπουλος. Για το νέο cool red κρασί της εταιρείας έχει χρησιμοποιηθεί Ξινόμαυρο Αμυνταίου από τον τρύγο του 2020 κι έχει παραχθεί μια ποσότητα της τάξης των 5.000 λίτρων, η οποία βρίσκεται σε βαρέλια. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται, επίσης, ένα δεύτερο project, το οποίο σχετίζεται με την παραγωγή ενός λευκού κρασιού και πάλι από Ξινόμαυρο. «Τεχνικά η πρόκληση είναι να πάρεις από το ώριμο Ξινόμαυρο λευκό γλεύκος. Μπορείς να το πετύχεις αν πάρεις μικρές ποσότητες σταφυλιού και δουλέψεις πολύ γρήγορα με κάποιες τεχνικές», μας εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οικονομολόγος Yvette van der Merwe με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία οίνου της Νότιας Αφρικής αποτελεί την νέα πρόεδρο του Διεθνούς...

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Με τεράστια επιτυχία και με την ουσιαστική υποστήριξη της Enterprise Greece, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου διοργάνωσε το περασμένο δεκαπενθήμερο 4 γευστικές δοκιμές για το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...