Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Trygos Kolonaki: Δοκιμάζοντας κρασιά της Οινοποιίας Κορωνιώτη στο ατελιέ του Βασίλη Ζούλια

Σε μια περίοδο κατά την οποία το κρασί χρειάζεται την επαφή με το οινόφιλο κοινό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πιο δημιουργικό τρόπο σύνδεσης από το Promenade Event «Trygos Kolonaki» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της Αθήνας.

Το Winetrails βρέθηκε στο εντυπωσιακό atelie του Βασίλη Ζούλια, το οποίο φιλοξένησε τα κρασιά της Οινοποιίας Κορωνιώτη, μαζί με δεκάδες φίλους του καλού κρασιού, που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και την νέα ετικέτα «Εminent Front Merlot».

«Οι τέχνες έχουν κοινό DNA. Απόψε η τέχνη της υψηλής ραπτικής συνδυάζεται με την τέχνη της οινοποίησης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός διαλέξαμε να βγούμε προς τα έξω γιατί το κρασί πρέπει να κινείται. Εξακολουθούμε να παράγουμε, μάλιστα παράγουμε περισσότερο  και πρέπει να επικοινωνήσουμε αυτό που κάνουμε. Κάνουμε σχέδια για το αύριο και γι’ αυτό είμαστε εδώ», ανέφερε στο WT ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Κυριάκος Κορωνιώτης.

Το «Trygos Kolonaki» οργανώθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά από το Plan B trends και την Αθηνά Ματίς. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε, το «Trygos Kolonaki» δεν ήταν ένα πάρτι αλλά ένας περίπατος σε εμβληματικά σημεία του Κολωνακίου τα οποία φιλοξένησαν ξεχωριστούς οινοποιούς από τη Δράμα, τη Σάμο, τη Νεμέα, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλία, την Αττική και την Προβηγκία.

Το νέο Merlot της Οινοποιίας Κορωνιώτη

Οι οινόφιλοι που βρέθηκαν στο atelie του Βασίλη Ζούλια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εκλεκτά κρασιά της Οινοποιίας Κορωνιώτη. Μεταξύ αυτών το Argus του 2017, έναν ερυθρό οίνο από 100% Syrah με 18 μήνες παλαίωσης σε γαλλική δρυ. Η ετικέτα που είχε διακριθεί στη λίστα του Top 50 by Winetrails για τη χρονιά του 2015 ξεχωρίζει για τα αρώματα των γλυκών και πικάντικων μπαχαρικών που ενσωματώνονται με τα αρώματα του βαρελιού. Παχύ και πληθωρικό με μεγάλη αντοχή στον χρόνο και δυνατότητα εξέλιξης.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν, φυσικά, το Διακεκριμένο Μέτωπο ή αλλιώς Eminent Front της Οινοποιίας Κορωνιώτη,. Ένα Merlot από το διακεκριμένο μέτωπο της Πελοποννήσου, την Ορεινή Αιγιαλεία. Ο χαρακτήρας και η μοναδικότητα του συγκεκριμένου terroir εκφράζονται ιδανικά στη νέα αυτή ετικέτα. Η υψηλή οξύτητα, λόγω του ορεινού αμπελώνα, ισορροπεί με τον υψηλό βαθμό οινοπνεύματος. Με αρώματα από δαμάσκηνο, μαύρα ώριμα φρούτα, βανίλια, κακάο και ψωμί και βελούδινες αλλά πληθωρικές ταννίνες το  «Εminent Front Merlot» είναι ένα κρασί με μεγάλη εξελικτική ικανότητα και δυνατότητα παλαίωσης.

Μια εξαιρετική χρονιά το 2020

Το οινοποιείο Κορωνιώτη είναι μια μικρή οικογενειακή boutique επιχείρηση που παράγει περιορισμένες ποσότητες οίνου για την απόλαυση του απαιτητικού καταναλωτή. Βασίζεται πάντα στην καλύτερη πρώτη ύλη, η οποία φέτος δεν θα λείψει.

«Η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ καλή. Λέγαμε ότι το 2019 είναι μια εξαιρετική χρονιά, όμως το 2020 ίσως αποδειχθεί καλύτερο. Είχαμε χαμηλές παραγωγές και ποιοτικότερα σταφύλια, πιο συμπυκνωμένα, που θα παράγουν μεγάλα κρασιά. Αυτό ισχύει λίγο πολύ για όλη την Ελλάδα. Το ξέρω από πρώτο χέρι για τη Νεμέα, τη Μαντινεία και την Ορεινή Αιγιάλεια, όπου εμείς τρυγάμε, ενώ αντίστοιχα μηνύματα παίρνω και από τους συναδέλφους μου από όλη την Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Κορωνιώτης.

Το οινοποιείο Κορωνιώτη

Το οινοποιείο Κορωνιώτη βρίσκεται στην βορειανατολική Πελοπόννησο στην περιοχή Πανόραμα. Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις αμπελουργικές ζώνες, Νεμέας και Μαντινείας, σε μια μοναδική τοποθεσία που περιβάλλεται από την ανασκαφή των Μυκηνών, τον Αργολικό κόλπο και το κάστρο του Άργους.

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης ως ιδιοκτήτης και οινοποιός, δημιουργεί κρασιά με στόχο τον χαρακτήρα, την τυπικότητα και το αυθεντικό στυλ. Κρασιά δομημένα και ισορροπημένα που χαρακτηρίζονται από βάθος, πυκνότητα, φρούτο και ένταση στο άρωμα.

 

Φωτογραφίες Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...

REPORTS

Για τις διαρθρωτικές αδυναμίες του αμπελουργικού κλάδου μην τα ρίχνουμε όλα στον καιρό λέει ο Μανόλης Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο...

REPORTS

Στην οικονομική θεωρία, Νεκρό Σημείο (break point) ή σημείο ισορροπίας είναι το σημείο όπου τα έσοδα είναι ίσα με έξοδα δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε...