Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To “Greek Wine Cocktail” διοργανώνει η Πάτρα

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Πάτρας με τίτλο “Greek Wine Cocktail” θα λάβει μέρος στο κατάστημα Piazza Santa Rosa. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν 7 ελληνικές ετικέτες κρασιού και αποσταγμάτων ως βάση για να δημιουργηθούν αντίστοιχα cocktail.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/10/2020 στις 19.00 και σκοπός της είναι να ανεδείχθη η χρήση των ελληνικών ετικετών και σε παρασκευές cocktail, με στόχο να βοηθήσουμε τα ελληνικά οινοποιεία στην απορρόφηση της παραγωγής που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας, αναδεικνύοντας κι άλλες χρήσης των προϊόντων τους.

Ο Αργύρης Σελιμας από το Abbey γνωστός στο χώρο των cocktail, συγκεντρώνει την εμπειρία του και θα χρησιμοποιήσει μοναδικές ελληνικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων ως βάση για να δημιουργήσει 7 ξεχωριστά  cocktail.

Η Βασιλική Διαμαντή αναμένοντας τα αποτελέσματα για την πιστοποίηση στο χώρο του κρασιού WSET Level 3,  θα επιμεληθεί την εισαγωγή μας, τόσο στον οινικό ελλαδικό χώρο όσο και στις ετικέτες που θα χρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια ο Αργύρης Σελιμας μετά από μια σύντομη εισαγωγή στα cocktail θα παρουσιάζει όλη την διαδικασία και φιλοσοφία παρασκευής κάθε cocktail και στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε μια μικρή ποσότητα του αποτελέσματος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Patras Wine Club και αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων οινογνωσιών για την καλοκαιρινή σεζόν που είχε αναβληθεί λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Στην εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι θέσεις έχουν περιοριστεί αυστηρά στις 25.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη διαχρονική αξία του μοσχάτου, εκφρασμένη στα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός οίνου...

REPORTS

Την Πέμπτη 9 Μαίου 2024 Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης ΑΜΚΕ, μία νέο-ιδρυθείσα εταιρία Αστική μη Κερδοσκοπική, πραγματοποίησε την πρώτη της Γενική Συνέλευση στη Σαντορίνη,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η γαλλική έκθεση Vinitech-Sifel ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και σας περιμένει στο εκθεσιακό κέντρο του Μπορντώ, από τις 26 έως τις 28...

REPORTS

Η Diageo, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα, αποκαλύπτει τις πέντε γεύσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος το καλοκαίρι - Umami,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...

REPORTS

Για τις διαρθρωτικές αδυναμίες του αμπελουργικού κλάδου μην τα ρίχνουμε όλα στον καιρό λέει ο Μανόλης Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο...

REPORTS

Στην οικονομική θεωρία, Νεκρό Σημείο (break point) ή σημείο ισορροπίας είναι το σημείο όπου τα έσοδα είναι ίσα με έξοδα δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε...