Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To “Greek Wine Cocktail” διοργανώνει η Πάτρα

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της Πάτρας με τίτλο “Greek Wine Cocktail” θα λάβει μέρος στο κατάστημα Piazza Santa Rosa. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν 7 ελληνικές ετικέτες κρασιού και αποσταγμάτων ως βάση για να δημιουργηθούν αντίστοιχα cocktail.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/10/2020 στις 19.00 και σκοπός της είναι να ανεδείχθη η χρήση των ελληνικών ετικετών και σε παρασκευές cocktail, με στόχο να βοηθήσουμε τα ελληνικά οινοποιεία στην απορρόφηση της παραγωγής που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας, αναδεικνύοντας κι άλλες χρήσης των προϊόντων τους.

Ο Αργύρης Σελιμας από το Abbey γνωστός στο χώρο των cocktail, συγκεντρώνει την εμπειρία του και θα χρησιμοποιήσει μοναδικές ελληνικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων ως βάση για να δημιουργήσει 7 ξεχωριστά  cocktail.

Η Βασιλική Διαμαντή αναμένοντας τα αποτελέσματα για την πιστοποίηση στο χώρο του κρασιού WSET Level 3,  θα επιμεληθεί την εισαγωγή μας, τόσο στον οινικό ελλαδικό χώρο όσο και στις ετικέτες που θα χρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια ο Αργύρης Σελιμας μετά από μια σύντομη εισαγωγή στα cocktail θα παρουσιάζει όλη την διαδικασία και φιλοσοφία παρασκευής κάθε cocktail και στην συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε μια μικρή ποσότητα του αποτελέσματος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Patras Wine Club και αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων οινογνωσιών για την καλοκαιρινή σεζόν που είχε αναβληθεί λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Στην εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι θέσεις έχουν περιοριστεί αυστηρά στις 25.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια προκαταρκτική έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι η συγκομιδή σταφυλιών στην Καλιφόρνια το 2024 είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 20 ετών.

REPORTS

Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση παράλληλα με το γαλλικό πρωτάθλημα τυφλής γευσιγνωσίας που διοργανώνει η La RVF.

REPORTS

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για το κρασί, μια νέα πρωτοβουλία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση...

REPORTS

Ο κλάδος του κρασιού διανύει μια περίοδο μετασχηματισμού που οφείλεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με τις εργασίες του κλαδέματος να βρίσκονται σε εξέλιξη στους κρητικούς αμπελώνες το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά την...

REPORTS

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Θεόδωρος Γεωργόπουλος είναι επίσημα ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στην Προεδρία της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (DROCON) του...