Με αρώματα και γεύσεις από τον Αττικό αμπελώνα θα γεμίσει η φετινή έκθεση της Food Expo, καθώς στην Αίθουσα 1, στο περίπτερο Β02.09 θα παρευρεθεί ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου – ATTOINOS!
Βασισμένοι στην παράδοση και στην δυναμική του Αττικού αμπελώνα, η ομάδα ATTOINOS δημιουργεί συλλογές ποιοτικών οίνων.
Με σεβασμό στη γη αναδεικνύουν τον μεγαλύτερο μονοποικιλιακό αμπελώνα και δημιουργούν το οινικό πορτφολιο ATTOINOS WINES. Μια συλλογή από διακεκριμένους οίνους που θα μπορέσουν να δοκιμάσουν οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες της έκθεσης.
Ξεκινώντας με την σειρά κρασιών ATTOINOS και τις γεύσεις του Αττικού αμπελώνα να αποτυπώνονται στο βραβευμένο Σαββατιανό, το αρωματικό Ροζέ και το πλούσιο σε μπαχάρια Ερυθρό.
Το οινικό προφίλ του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορωπίου – ATTOINOS, ενισχύεται με την Premium σειρά πολυβραβευμένων οίνων, με δύο λευκούς και έναν ερυθρό με τα ιστορικά τοπωνύμια. Η έκφραση της Γης του Σαββατιανού στο μπουκάλι με το όνομα Μικρό Μετόχι και η αρμονική ποικιλιακή σύνθεση στο Βορρός, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται με τον ερυθρό βελούδινο οίνο Λαμπτρεύς.
Η φρεσκάδα και η τραγανή οξύτητα που χαρίζουν οι φυσικοί αφρώδεις οίνοι Pet Nat και η φινετσάτη γεύση της Ρετσίνας των Μεσογείων, δεν θα λείψουν από την έκθεση!
Λίγα λόγια για τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου
Με ιστορία που ξεκινά το 1934, ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου πήρε τη σημερινή του μορφή το 1986 ύστερα από τη συνένωση τριών τοπικών συνεταιρισμών.
Με βάση της αρχές της ισότιμης συμμετοχής και της αμοιβαίας στήριξης των μελών του, ο Συνεταιρισμός καλύπτει όλο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα εκείνων που σχετίζονται με την αμπελουργία και την οινοποίηση.
Διαχρονικό και αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτισμικών αξιών της Αττικής, το κρασί και το αμπέλι είναι συνυφασμένα με της παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των οικογενειών του Συνεταιρισμού. Τα αμπελοτόπια στην περιοχή του Κορωπίου αποτελούν σημαντικό μέρος του περίφημου αττικού αμπελώνα, του μεγαλύτερου ενιαίου μονοποικιλιακού αμπελώνα της Ελλάδας.
