Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tιμές έως 80 λεπτά το κιλό για οινοστάφυλα ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου

Τις τιμές ανά ποικιλία σταφυλιών εσοδείας 2022, ανακοίνωσε η Ένωση Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία έναρξης παραλαβής θα ανακοινωθεί με νεώτερο Δελτίο Τύπου. Ας σημειωθεί πως η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται μόνο από παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους σε αυτή.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Ποικιλία, Τιμή (ευρώ/κιλό)

  • Ασύρτικο: 0,80
  • Θραψαθήρι: 0,70
  • Λευκές ποικιλίες: (Βιδιανό, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλβαζία Αρωμάτικα , Αθήρι, Πλυτό): 0.60
  • Ερυθρές Ποικιλίες (Merlot, Cabernet): 0,55
  • Syrah: 0.45
  • Μαντηλάρι: 0,30
  • Λιάτικο: 0,45
  • Βηλάνα: 0,35
  • Κοτσιφάλι: 0,40
  • Κοτσιφολιάτικο: 0,30

Όσον αφορά την παραλαβή λευκών οινοσταφύλων, τονίζεται πως θα υπάρξει διαφοροποίηση στην τιμή και στην επεξεργασία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 0,30 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία ανήκουν σε οινοποιήσιμο κωδικό
  • 0,25 ευρώ το κιλό για λευκά οινοστάφυλα τα οποία θα οδηγηθούν σε ξεχωριστή διαδικασία επεξεργασίας.

Η Οργάνωση συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια ημέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον 12,5 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 12 Be για τις λευκές.
  • Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) επιβεβαίωσε ότι η διοργάνωσή του το 2026 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας.

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...