Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, ένα από τα πιο δημοφιλή οινοποιεία της χώρας και σημαντικό πρεσβευτή του κλάδου στο εξωτερικό, επαναπιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικούς τομείς.

Αναλυτικά, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα επιθεώρησε το Κτήμα Γεροβασιλείου και προχώρησε στην επαναπιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018, που αφορά στις απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων και συγκεκριμένα την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου.

Επιπλέον, επιθεώρησε και επαναπιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

Η TUVHELLAS AE  επιθεωρεί και πιστοποιεί ετησίως την καλλιέργεια αμπελιού σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή.

Τέλος, το  Κτήμα Γεροβασιλείου έχει προγραμματίσει την ετήσια επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 848/2018 που αφορούν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Οι παραπάνω επαναπιστοποιήσεις έχουν ιδιαίτερη αξία για τη λειτουργία του οινοποιείου αλλά και τη διάθεση των προϊόντων του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 30% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ασίας, της Αυστραλία και στον Καναδά και η συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα πρότυπα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάθεση των προϊόντων σε όλες αυτές τις αγορές. .

Σημειώνεται ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση των 25 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής. Πέντε χρόνια αργότερα, το  1986 πραγματοποιήθηκε η πρώτη οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1999 μετά από πέντε διαδοχικές επεμβάσεις.

Αντίστοιχα, η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Κτήμα Γεροβασιλείου ξεκίνησε από το 2004 και συνεχίζεται αδιάκοπα έως και σήμερα.

Η ομάδα επιθεώρησης αποτελούμενη από τους Επικεφαλής Επιθεωρητές της TÜV HELLAS (TÜV NORD) κ.κ. Γεώργιο Κράββα  και Άννα Μήχου, δήλωσε ότι: «Το Κτήμα Γεροβασιλείου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πρεσβευτές της χώρας μας στον κλάδο του κρασιού παγκοσμίως. Η προσήλωση στην ποιότητα, η εμπειρία αλλά και οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες εγγυώνται το εξαιρετικό, και πολυβραβευμένο, αποτέλεσμα. Αποτελεί χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την οικογένεια Γεροβασιλείου όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας και συνδράμοντας στην επιτυχία της».

Η κυρία Σόνια Γεροβασιλείου  από το Κτήμα Γεροβασιλείου, δήλωσε ότι:

Είναι τιμή μας να επαναπιστοποιούμαστε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του οινοποιείου μας. Οι συνεχείς αυτές πιστοποιήσεις αποτελούν για το Κτήμα Γεροβασιλείου ένα σημαντικό εργαλείο για την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς υπογραμμίζουν πως η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν προτεραιότητες της εταιρίας μας.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

REPORTS

Tις πέντε διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου έρχεται να εκφράσει η Οινοποιία Μπουτάρη, συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας τα στάδια της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οποία έχει ταυτιστεί...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.