Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Sphinx, το πρώτο ελληνικό draught sparkling wine από τον οίκο Oinovation

Το παρών έδωσε ο οίκος Oinovation στο Athens Bar Show 2022, όπου παρουσίασε τον πρώτο draught αφρώδη οίνο.

«Η εταιρεία μας παρουσιάζει τον πρώτο draught αφρώδη οίνο με την επωνυμία Sphinx τον οποίο λανσάραμε φέτος, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην αγορά. Κατά την παραγωγή του δεν χρησιμοποιείται γυαλί, καθιστώντας το περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο προϊόν» αναφέρει στο FOODReporter ο Νίκος Καβούνης, ιδρυτής της επωνυμίας Chimera & Sphinx της εταιρείας Oinovation.

Η Sphinx, είναι το πρώτο draught sparkling wine, που έχει παραχθεί με δευτερογενή ζύμωση στη δεξαμενή, από Αθήρι Ρόδου και διατίθεται σε 20lt βαρέλι, μίας χρήσης.«Παράλληλα, προβάλλουμε και την Chimera Sparkling, ένα καινοτόμο προϊόν το οποία παράγεται με την μέθοδο της Καμπανίας» συμπληρώνει ο ίδιος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κρασιά Chimera ενσωματώνουν εμβληματικά συνδυασμούς ποικιλιών όπως η Μαλαγουζιά, το Αθήρι, το Chardonnay και το Ασύρτικο από αμπελώνες της Ρόδου και άλλων περιοχών με την προσθήκη οργανικού σαφράν.

 

Πηγή: FOODReporter

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...