Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Gold Zakynthino 2021

ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Gold Zakynthino 2021

01

Λευκό Ξηρό

VOL: 13 %

Το Χρυσό μας κρασί παράγεται από επιλεγμένους, μικρού μεγέθους, παλαιούς, αυτόριζους και προφυλλοξηρικούς αμπελώνες. Η καλλιέργειά τους είναι ξηρική, με κυπελλοειδή διαμόρφωση και πραγματοποιείται χειρωνακτικά με ήπιες ή/και βιολογικές μεθόδους. Τα αμπέλια μας βρίσκονται στα χωριά Θηράμονα και Μαυράτα του Ελειού στην νότια Κεφαλονιά.  Τα εδάφη της περιοχής είναι αργιλοαμμώδη, πηλοαμμώδη και αργιλοχουμικά.  Τα ποιοτικότερα αμπελοτόπια βρίσκονται σε πλαγιές με προσανατολισμό τη μητέρα τους, τη Ζάκυνθο, προσφέροντάς μας υπέροχη θέα και έντονα αισθήματα. Για το κρασί μας χρησιμοποιούμε μονάχα τα άριστα σταφύλια, τα οποία οινοποιούμε όσο πιο φυσικά και με ήπιες μεθόδους, αφήνοντας τον τόπο και την ποικιλία να εκφράσουν την δική τους προσωπικότητα.  Έχουμε επιλέξει να μην χρησιμοποιούμε διαυγαστικά και φίλτρα, ώστε να διατηρούμε καλύτερα τον αυθεντικό χαρακτήρα του κρασιού μας.

ΧΑΡΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ

GRAPES
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ 100%
ψαρι λευκο
τυρι λευκο
λαχανικα λευκο
χωρις κρεας
χωρις γλυκο

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...