Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Gerard Bertrand, σε 10 χρόνια το 50% των αμπελώνων θα είναι βιολογικοί

Ο Gérard Bertrand, οινοποιός/επιχειρηματίας στο Languedoc της Γαλλίας, στην σελίδα 192 του “La Nature au Coeur” που δημοσιεύθηκε από τον Albin Michel, καλεί τους αναγνώστες του να επεξεργαστούν τις συλλογικές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την παρούσα υγειονομική κρίση.

Ο Gerard Bertrand δηλώνει πως ”η αμπελουργία πρέπει να είναι υποδειγματική. Η γεωργία καλείται να θρέφει τους ανθρώπους. Η οινοποιία πρέπει να φέρνει χαρά. Το κρασί ως τρόφιμο έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να υπάρχει. Η νέα τάση στο κρασί έχει να κάνει με την οικολογία και τη χρήση ενέργειας. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι, οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να απομονώσουμε τον άνθρακα μέσω των ζωντανών εδαφών στην αμπελοκαλλιέργεια, την κάλυψη του χόρτου και την «αιχμαλώτιση» της υγρασίας…”

Πιστεύει επίσης ότι το 50% των αμπελώνων θα είναι βιολογικοί σε 10 χρόνια. Υποστηρίζει την άποψη αυτή λέγοντας πως ‘’Αυτό ζητάνε οι καταναλωτές. Το μέλλον είναι βιολογικό. Τα ζιζανιοκτόνα θα είναι τα πρώτα που θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται. Θα απαγορευτούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και έτσι θα υπάρξει εξέλιξη στο 100% της συνολικής έκτασης αμπελώνα.’’

Πηγή vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...