Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Frugal Bottle: Η νέα χάρτινη φιάλη για κρασί

Η βρετανική εταιρεία Frugalpac λάνσαρε προσφάτως ένα νέο μπουκάλι για κρασί κατασκευασμένο κυρίως από ανακυκλωμένο χαρτί.

Η συσκευασία των 750ml είναι «κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χαρτόνι, σε ποσοστό 94% και εσωτερικά καλύπτεται από ένα υλικό ειδικό για την αποθήκευση του κρασιού ή κάποιου άλλου αλκοολούχου ποτού», αναφέρει η εταιρεία Frugalpac, η οποία επισημαίνει ακόμα ότι το κόστος του Frugal Bottle είναι αντίστοιχο με αυτό της γυάλινης φιάλης και ότι η συσκευασία μπορεί να ψυχθεί και να διατηρήσει το υγρό κρύο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, η κατασκευάστρια εταιρεία προβάλλει και τα περιβαλλοντικά οφέλη του προϊόντος της. «Η αποστολή μας είναι να σχεδιάσουμε, να αναπτύξουμε και να παρέχουμε βιώσιμες συσκευασίες. Το μπουκάλι Frugal είναι έως και πέντε φορές ελαφρύτερο από ένα γυάλινο μπουκάλι, έχει έως και έξι φορές χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα και ανακυκλώνεται», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Frugalpac, Malcolm Waugh. «Τα πρώτα σχόλια από άτομα που έχουν δοκιμάσει το Frugal Bottle είναι πολύ θετικά. Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, δεν μοιάζει με κανένα άλλο μπουκάλι που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα», συμπληρώνει.

Εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, το μπουκάλι Frugal ζυγίζει περίπου 3 ουγγιές (85 γραμμάρια), ενώ το βάρος μίας γυάλινης φιάλης αγγίζει τη μια λίβρα (450 γραμμάρια). Επιπλέον, η Frugalpac υποστηρίζει το αποτύπωμα άνθρακα της συσκευασίας της είναι κατά 84% χαμηλότερο συγκριτικά με ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το αποτύπωμα νερού είναι επίσης τουλάχιστον τέσσερις φορές χαμηλότερο σε σχέση με το γυαλί. Η χάρτινη φιάλη είναι εύκολο να ανακυκλωθεί καθώς η επένδυση στο εσωτερικό της είναι αφαιρούμενη.

Το νέο μπουκάλι Frugal έκανε το ντεμπούτο του με την ιταλική Cantina Goccia η οποία το χρησιμοποίησε στο κρασί «3Q 2017», ένα Sangiovese το οποίο πωλείται στη λιανική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για περίπου 16 δολάρια. Αυτή η πρώτη ετικέτα αναδεικνύει ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της συσκευασίας, το γεγονός ότι το εικαστικό μπορεί εύκολα να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια της.

«Όταν κάποιοι από τους κορυφαίους πελάτες μας είδαν το νέο αυτό μπουκάλι δεν έδειξαν κάποιο δισταγμό, δεν σκέφτηκαν ότι αυτός ο τύπος συσκευασίας δεν θα είναι ευπρόσδεκτός στις τραπεζαρίες των ξενοδοχείων τους», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Cantina Goccia, Ceri Parke. «Πρόκειται για μια συσκευασία πολύ ελαφρύτερη σε σχέση με τη γυάλινη, που διευκολύνει τη μεταφορά και επιβαρύνει λιγότερο τον πλανήτη».

Η Frugalpac λαμβάνει επί του παρόντος παραγγελίες για τα μηχανήματα παραγωγής των χάρτινων μπουκαλιών, με προγραμματισμένη παράδοση για το επόμενο έτος. Το ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει την αμερικανική αγορά να ακολουθήσει, αν και προσώρας δείχνει απρόθυμη.

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Frugalpac προβλέπει ότι η εταιρεία θα προμηθεύει τα μηχανήματα της σε παραγωγούς οίνου και εταιρείες συσκευασίας για την κατασκευή των φιαλών στις δικές τους εγκαταστάσεις, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις εκπομπές άνθρακα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Frugalpac. «Η προμήθεια των υλικών μπορεί να γίνει τοπικά αφήνοντας στους παραγωγούς πλήρη ελευθερία στον σχεδιασμό της συσκευασίας τους».

Πηγή: foodandwine.com

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πρώτη εκκαθάριση της ενίσχυσης για την «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» με 163.400,07 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

REPORTS

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του αμπελουργικού τομέα πρέπει να συμφωνούν με τον αντίστοιχο σχεδιασμό της εμπορίας και μάλιστα να προπορεύονται λαμβάνοντας υπόψη τις...

REPORTS

Για τις διαρθρωτικές αδυναμίες του αμπελουργικού κλάδου μην τα ρίχνουμε όλα στον καιρό λέει ο Μανόλης Σταυρακάκης Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο...

REPORTS

Στην οικονομική θεωρία, Νεκρό Σημείο (break point) ή σημείο ισορροπίας είναι το σημείο όπου τα έσοδα είναι ίσα με έξοδα δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε...