Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

EΚΑΤΟ, ένα κόκκινο κρασί από Μοσχοφίλερο του οινοποιείου Τρουπή

Το οινοποιείο Τρουπή πρωτοπορεί και δημιουργεί το πρώτο κόκκινο κρασί από το Μοσχοφίλερο, μια «γκρι» (ή ερυθρωπή) ποικιλία, που μέχρι στιγμής μας έχει δώσει εξαιρετικά αφρώδη λευκά, λευκά ξηρά και ροζέ ξηρά κρασιά.

«Ekato», γιατί τόσες είναι οι μέρες που παραμένει ο μούστος σε επαφή με τους φλοιούς (αντί των 10-20 ημερών, που παραμένουν τα περισσότερα κρασιά από ερυθρές ποικιλίες). Η ζύμωση γίνεται από τις αυτόχθονες ζύμες, οι παρεμβάσεις είναι ελάχιστες ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Έχει λαμπερό και απαλό κόκκινο χρώμα. Το άρωμα του είναι εντυπωσιακό, με κυρίαρχα τα ανθικά στοιχεία του τριαντάφυλλου, που συνδυάζονται όμορφα με τα φρούτα όπως το ρόδι και το καρπούζι. Στο στόμα είναι ευχάριστο, με απαλές τανίνες και αναζωογονητική οξύτητα, που καταλήγουν σε μια τριανταφυλλένια επίγευση που διαρκεί. Απολαύστε το δροσερό, στους 12-14⁰C.


Ταιριάζει ιδανικά με κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, χοιρινό ψητό αλλά και ψάρια αλά σπετσιώτα. Δώστε άλλη νότα σε ένα χαλαρό βράδυ συνδυάζοντας το με γραβιέρα και δεν θα χάσετε!

Πηγή: athinorama

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Εντυπωσιακά ήταν και φέτος τα αποτελέσματα των κρασιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη που συμμετείχαν σε επιλεγμένους, υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.

REPORTS

Με επίκεντρο τον περιηγητικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό και τα γαστροπολιτισμικά αφηγήματα ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής δικτυώνεται με το Δήμο του Saint Sebastian της Ισπανίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην κορυφή του λόφου που στέκει πάνω το χωριό Αδάμ, σε υψόμετρο περίπου 300 - 350 μέτρων από τη θάλασσα, με φόντο τον Χορτιάτη...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με βάση τα στοιχεία που παρέχει το δίκτυο φερομονικών παγίδων τoυ Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Καβάλας, η πτήση της τρίτης γενεάς του εντόμου συνεχίζεται με...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.