Connect with us

Αναζήτηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Cuvee III White

ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

CUVEE III WHITE

01

Λευκό Ξηρό

Aπό ορεινούς αµπελώνες των Καλαβρύτων προέρχεται η πρώτη ύλη για το λευκό blend Cuvee III από το Κτήµα Μέγα Σπήλαιο. Η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, δύο χαρισµατικές ποικιλίες του ελληνικού αµπελώνα, συνδυάζονται σε ένα ιδιαίτερο χαρµάνι µε το Chardonnay και δηµιουργούν ένα ιδιαίτερο κρασί. Μέσα από ξεχωριστή οινοποίηση της κάθε ποικιλίας, η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο ζυµώνουν σε µικρές δεξαµενές και ωριµάζουν µε τις οινολάσπες, ενώ το Chardonnay ζυµώνει σε βαρέλια αποκτώντας πλούσιο και λιπαρό χαρακτήρα. Το υψόµετρο των αµπελώνων που αγγίζει τα 900 µέτρα, προικίζει το κρασί µε δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωµατικό χαρακτήρα µαζί µε άφθονη cool climate δροσιά, νεύρο, στρογγυλάδα, εξαιρετική καθαρότητα και πιπεράτη τσαχπινιά. Στις γευστικές αρµονίες του Cuvee III ανήκουν όλες οι πράσινες πλούσιες σαλάτες, τηγανιτό κοτόπουλο, λευκή αστακοµακαρονάδα αλλά και ζυµαρικά µε λευκή σάλτσα.

ΧΑΡΤΗΣ

ΑΧΑΪΑ

GRAPES

Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ., webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

REPORTS

Οι δρόμοι του ελληνικού κρασιού σίγουρα περνούν από την Αττική και το ιστορικό αμπελοτόπι της στην Αττική και κάνουν στάση στην μητροπολιτική Αθήνα σε...

REPORTS

Με απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, τροποποιείται για 2η φορά το Παράρτημα Ι της αριθμ. 100822/14-4-2025 απόφασης του Γενικού Διευθυντή...