Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σοδειά 2020 αποδεικνύεται κορυφαία για το Bordeaux

Η σοδειά του 2020 για την περιοχή του Bordeaux στη Γαλλία πήρε τα εύσημα με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις κριτικές των συνεργατών του Wine Lister.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

«Βασισμένοι σε παρόμοιες βαθμολογίες από προηγούμενες σοδειές (2018, 2016 και 2015), οι παραγωγοί θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αύξηση τιμών σε αυτή τη καμπάνια», δηλώνει η πλατφόρμα ετήσιας ανάλυσης “Bordeaux Study” έπειτα από παρουσίαση των αποτελεσμάτων της.

Με τους περισσότερους γευσιγνώστες να συμφωνούν ότι το 2020 συμπληρώνεται – όπως περιέγραψε ο Gavin Quinney – ως ένα ωραίο τρίπτυχο των 2018, 2019 και 2020, στο ετήσιο δελτίο τρύγου του Bordeaux για το περιοδικό Harpers, που δείχνει μικρότερη πυκνότητα στο σταφύλι σε σχέση με το 2019. Το 2020 φανερώνει κρασιά υψηλής ποιότητας με ωραία έκφραση του terroir ανάμεσα στις premium ετικέτες.

Συμπληρώνεται «πολύ ωραία φρεσκάδα» που οι προηγούμενοι τρύγοι, διαμορφώνουν «την τρίτη σε μια μεγάλη τριλογία από σοδειές του Bordeaux» αλλά «χωρίς να φτάνει τα ύψη του 2019».

Οι κριτικοί Antonio Galloni and Neil Martin στην μελέτη του Wine Lister συμπληρώνουν «υπάρχει εξέλιξη στην οινοποίηση τα τελευταία 10 χρόνια» με τους παραγωγούς να επικεντρώνονται σε αμπελουργικές πρακτικές που φέρνουν «φρεσκάδα και ενέργεια στο φρούτο», αντί για απλή επικέντρωση στην ωριμότητα.

Όσον αφορά τις τιμές, η έρευνα πρότεινε το εξής: ενώ οι παραγωγοί ίσως να νιώθουν πιο “τολμηροί” φέτος μετά την ανακατάταξη της «χωρίς προηγούμενο χρονιάς του 2019», θα πρέπει να παραμείνουν σχετικά επιφυλακτικοί με τις τιμές του 2020 για να συνεχιστεί το ενδιαφέρον που ξεκίνησε από την καμπάνια του 2019 από μεριάς καταναλωτών.

«Η σοδειά του 2020 φτάνει τον πιο υψηλό μέσο όρο στις βαθμολογίες ποιότητας για τις τελευταίες σοδειές, κερδίζοντας 5, 9 και 10 πόντους περισσότερο από τις ήδη υψηλές βαθμολογίες των 2019, 2016 και 2015 αντίστοιχα,» ενημερώνει η σχετική Μελέτη.

 

Πηγή harpers.co.uk

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Άγγλοι επαγγελματίες οίνου, sommeliers & distributors «ταξίδεψαν» στα μαγικά ορεινά αμπελοτόπια του Μοσχάτου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ακριτική Σάμου στα πλαίσια...

REPORTS

Το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη από τον αµπελώνα της Νάουσας, µόλις στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις εντός και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τους αμπελουργούς στην Κοιλάδα της Νάπα και σε ολόκληρη την πολιτεία, με τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν...

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...