Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη

Τις δικές του προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων δίνει το Κτήμα Μιχαλάκη με έδρα στο Παρθένι Ηρακλείου Κρήτης, προσφέροντας ένα οινικό ταξίδι γευσιγνωσίας στις ιδιαίτερες γεύσεις των αμπελώνων του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτήματος Μιχαλάκη έχει ως εξής:

Φέτος στις γιορτές, δοκιμάστε κρασιά από τους αμπελώνες του Κτήματος Μιχαλάκη στο Παρθένι Ηρακλείου Κρήτης.

Στολίστε το εορταστικό τραπέζι και… παντρέψτε αρμονικά κάθε συνταγή με τις προτάσεις του Κτήματος, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς.

Ιδανική επιλογή τόσο για το δείπνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο και για μοναδικό δώρο σε φίλους και συνεργάτες.

Το Κτήμα Μιχαλάκη προτείνει… και σας εύχεται Καλές Γιορτές!

Απολαύστε ένα αξέχαστο εορταστικό δείπνο με κρασιά της Κρητικής Γης…

Βιδιανό (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκης επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά και ώριμα τυριά.

Vin De Crete – Rosè (Ροζέ Ξηρός Οίνος)

Οι ερυθρές ποικιλίες Μανδηλάρι και Κοτσιφάλι δίνουν ένα δροσιστικό ροζέ κρασί με σύνθετα και εντυπωσιακά αρώματα κόκκινων φρούτων. Πρωτόγνωρες γεύσεις άγουρης φράουλας, βύσσινου και κερασιού, με ευχάριστο τελείωμα στο στόμα. Συνοδεύει εξαιρετικά μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες και λαχανικά, πικάντικη κουζίνα και πλατό τυριών.

Μ3 – Μ στον Κύβο (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με μοναδικό ρουμπινί χρώμα, προερχόμενο από τις ποικιλίες Μανδηλάρι, Merlot και Μοσχάτο. Άρωμα τριαντάφυλλο και σταφύλι, αρμονικά συνδυασμένα με ώριμο κεράσι, φραγκοστάφυλο και ροζ πιπέρι. Στρογγυλό στο στόμα, ευχάριστο, με μακρά επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για μπάρμπεκιου κρεάτων, τσιγαριαστό αρνί και ώριμα τυριά.

Κτήμα Μιχαλάκη

Το Κτήμα Μιχαλάκη είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας.

30 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 480 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο τα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.

Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του Κρητικού Αμπελώνα, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η ομάδα αμπελουργών και των οινολόγων υπόσχεται πέρα από την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, να συνεχίσει να αναδεικνύει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής, και προσκαλεί νέους καταναλωτές και οινόφιλους να γνωρίσουν τις τοπικές ποικιλίες του τόπου μας.

Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη από super market και κάβες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...