Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι maitre των Grands Crus Classés του 1855 διδάσκουν σε μαθητές για το Μπορντό

Ο κατά μέσο όρο, 2.000 φοιτητές εκπαιδεύονται κάθε χρόνο για να γευτούν τα 1855 Médoc, Sauternes και Barsac Grands Crus ως μελλοντικοί ηγέτες της βιομηχανίας, σομελιέ, προσωπικό φιλοξενίας, διευθυντές πωλήσεων, απόφοιτοι σχολών επιχειρήσεων και ειδικοί στο δίκαιο της αμπέλου και του οίνου.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα κυμαίνονται από επισκέψεις σε αμπελώνες, από 40 φοιτητές από το διάσημο Institute of Masters of Wine με έδρα το Λονδίνο, έως περίπου δεκαπέντε ντόπιους φοιτητές από το τμήμα σομελιέ του Talence Hospitality School κοντά στο Μπορντό. Περιλαμβάνουν επίσης γευσιγνωσίες σε χώρους στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, από σχολές φιλοξενίας στη Λωζάνη της Ελβετίας, το Βίλνιους στη Λιθουανία και την Ταϊβάν μέχρι το τμήμα ξενοδοχείων Cornell University στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έπειτα, όποια και αν είναι η τοποθεσία και το προφίλ των μαθητών, υπάρχει πάντα άμεση επαφή για να αφήσει μια μόνιμη εντύπωση στους συμμετέχοντες: «Είναι πάντα ένας ιδιοκτήτης ή διευθυντής ενός Grand Cru Classé, που κάνει την παρουσίαση για να εξασφαλίσει ότι οι ερωτήσεις των μαθητών λαμβάνουν τις πιο κατάλληλες απαντήσεις , δεν έχουμε ποτέ ομιλητές», λέει ο Sylvain Boivert, διευθυντής του συμβουλίου Grands Crus Classés του 1855, προσθέτοντας ότι «έχουμε στόχο να ειδικευόμαστε στο να πηγαίνουμε σε μέρη όπου λίγοι άνθρωποι πηγαίνουν για να προσφέρουν εκπαίδευση και να διαδώσουν τη λέξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες περιλαμβάνουν Τουρκία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Αυστραλία». Αυτή η στρατηγική ετήσιων και περιστασιακών εκπαιδευτικών συνεδριών επιτόπου και σε εκπαιδευτικά κέντρα επέτρεψε στις τάξεις Grands Crus να προσεγγίσουν περίπου 30.000 μαθητές και ηγέτες της κοινής γνώμης τα τελευταία 20 χρόνια. «Είναι σημαντικό να δώσουμε στους μελλοντικούς ηγέτες της κοινής γνώμης πρόσβαση στα εκλεκτά κρασιά μας. Σε αυτόν τον ανταγωνιστικό κόσμο, πρέπει να τους εξηγήσουμε και να τους εκπαιδεύσουμε γιατί η περιοχή μας και τα κρασιά μας είναι μοναδικά», προσθέτει ο Boivert.

 

ΠΗΓΗ: vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...