Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Brad Pitt λανσάρει σειρά καλλυντικών από τον αμπελώνα στο Ροδανό

Ο σταρ του Χόλιγουντ Brad Pitt λάνσαρε μια σειρά περιποίησης δέρματος με ενεργά συστατικά, που προέρχονται από τον αμπελώνα Château de Beaucastel της Famille Perrin στην κοιλάδα του Ροδανού.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Le Domaine Skincare διαθέτει ορό, κρέμα, ρευστή κρέμα και γαλάκτωμα καθαρισμού, τα οποία είναι όλα vegan και κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα παρασκευάζονται από οργανική ύλη που είχε προηγουμένως απορριφθεί μετά το πάτημα των σταφυλιών. Η συσκευασία του Le Domaine Skincare περιλαμβάνει επίσης ανακυκλώσιμα γυάλινα μπουκάλια και βάζα, καθώς και επαναχρησιμοποιήσιμα πώματα από δρυς κομμένα από τα υπολείμματα των βαρελιών κρασιού του αμπελώνα.

«Πρόκειται για τη μίμηση των οργανικών κύκλων της φύσης, την αυθεντική ομορφιά της», σημείωσε ο Pitt. «Στη φύση, δεν υπάρχει η έννοια των αποβλήτων. Κάθε πράγμα που απορρίπτεται γίνεται τροφή για κάποιο άλλο. Αυτή είναι η κυκλικότητα για το Le Domaine Skincare.

Η πρώτη επιδρομή του Pitt στη βιομηχανία κρασιού ήρθε το 2011, όταν αυτός και η σύζυγός του, Angelina Jolie, αγόρασαν το Château Miraval στην Προβηγκία για 67 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας κοινός φίλος τους σύστησε στην οικογένεια Perrin, μακροχρόνια ιδιοκτήτες του Château de Beaucastel στο Châteauneuf-du-Pape, και οι Perrins φτιάχνουν από τότε τα δημοφιλή ροζέ κρασιά του Château Miraval.

Οι θαυμαστές της μάρκας ανησυχούσαν ότι η κατάρρευση του γάμου Jolie-Pitt θα έβαζε τέλος στη ροή του ροζέ, αλλά το Château Miraval εξακολουθεί να είναι ισχυρό.

Ο Pitt μήνυσε την Jolie τον Φεβρουάριο, ισχυριζόμενος, ότι πούλησε παράνομα τις μετοχές της στο Miraval στην Tenute del Mondo, το τμήμα κρασιού της Stoli, που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Yuri Shefler, χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή του.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η Nouvel, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Jolie, άσκησε ανταγωγή στον Pitt, ζητώντας δίκη από ενόρκους και αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού τον κατηγόρησε ότι υποτίμησε σκόπιμα τη Miraval.

Αυτή η νομική μάχη φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, αλλά ο Pitt εξακολουθεί να συνεργάζεται στενά με τη Famille Perrin.

Συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το Le Domaine Skincare, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε high-end καταστήματα ομορφιάς στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Μπενελούξ και τις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 60 £ για το γαλάκτωμα καθαρισμού, έως 290 £ για τον ορό.

Τα προϊόντα χρησιμοποιούν δύο ενεργά συστατικά που εκκρεμούν για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας GSM10 και ProGR3, που ανέπτυξε η Famille Perrin σε συνεργασία με τον καθηγητή Pierre-Louis Teissedre του Πανεπιστημίου του Μπορντό και τον καθηγητή Nicolas Lévy, ο οποίος εργάζεται για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ονομάζεται ProGeLife.

Ο Teissedre πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια χαρακτηρίζοντας τις 13 ποικιλίες σταφυλιού του Chateau de Beaucastel για να αναγνωρίσει τον συνδυασμό με τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα είναι GSM10.

Η Lévy ειδικεύεται σε νέες αιτίες γήρανσης του ανθρώπου και γήρανσης του δέρματος. Η ομάδα του στην ProGeLife, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη φαρμάκων για σπάνιες ασθένειες, δημιούργησε το ProGR3 σε συνεργασία με τον Pitt and the Perrins σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τις επιπτώσεις των μηχανισμών γήρανσης.

Ο στόχος είναι να τεθεί μια «νέα κορυφή για την αντιοξειδωτική αποτελεσματικότητα στην ομορφιά».

Το Château de Beaucastel δεν είναι σε καμία περίπτωση το πρώτο οινοποιείο που παράγει μια επωνυμία καλλυντικών, καθώς ακολουθεί τα βήματα της Caudalie, που αναπτύχθηκε στο Château Smith Haut Lafitte στο Μπορντό.

Η Pelegrims, μια επωνυμία περιποίησης δέρματος από τον αμπελώνα Westwell παραγωγός κρασιού κοντά στο Ashford στο Κεντ της Αγγλίας – κυκλοφόρησε επίσης στην αγορά πέρυσι, χαρακτηρίστηκε ως «εξαιρετικά ισχυρό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά περιποίηση δέρματος, σχεδιασμένο να αναζωογονεί, να επανορθώνει και να αναπληρώνει το δέρμα».

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...