Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με ΚΥΑ οι προϋποθέσεις για την πιστοποίηση των ανεξάρτητων μικρών οινοπαραγωγών

Οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των ανεξάρτητων μικρών οινοπαραγωγών των οποίων η ετήσια παραγωγή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα χίλια (1.000) εκατόλιτρα.

Όπως διευκρινίζεται στο άρθρο 3 της απόφαση προκειμένου ένας εγκατεστημένος στη χώρα μας οινοπαραγωγός να χαρακτηρίζεται ως «ανεξάρτητος μικρός οινοπαραγωγός» κατά την έννοια της περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 93Γ του ν.2960/2001 (Α΄265) οφείλει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. α) Η ετήσια συνολική του παραγωγή οίνου να μην υπερβαίνει τα χίλια (1.000) εκατόλιτρα. Ως ετήσια συνολική παραγωγή οίνου θεωρείται η μέση ετήσια παραγωγή για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες αμπελοοινικές περιόδους, σύμφωνα με όσα ειδικότερα καθορίζονται στις παραγράφους 2, 3, και 4 του παρόντος άρθρου. Ως αμπελοοινική περίοδος νοείται κάθε διαδοχική περίοδος 12 μηνών από την 1η Αυγούστου έως 31η Ιουλίου. Στην περίπτωση οινοπαραγωγού που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά λαμβάνεται υπόψη η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή, κατά δήλωσή του, η οποία πρέπει να υπολείπεται του ως άνω ορίου, β) Στην περίπτωση αποστολής προϊόντων στη Δημοκρατία της Μάλτας, η ετήσια συνολική του παραγωγή οίνου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.000 εκατόλιτρα κρασιού.

2) Είναι νομικώς και οικονομικώς ανεξάρτητος από οποιονδήποτε άλλον οινοπαραγωγό.

Δείτε εδώ την απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη συγκρατημένη ικανοποίηση τους εκφράζουν, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, κύκλοι των αμπελουργικών οργανώσεων και των συνεταιριστικών σχημάτων της χώρας για την σχεδιαζόμενη ένταξη των...

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής έως τα Καλάβρυτα,...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

REPORTS

Διπλή διάκριση απέσπασαν τα κρασιά της Οινοποιίας Ψαρούλη στον 14ο διεθνή διαγωνισμό Balcan International Wine Competition, με την εταιρεία να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις...

REPORTS

Τη συγκρατημένη ικανοποίηση τους εκφράζουν, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, κύκλοι των αμπελουργικών οργανώσεων και των συνεταιριστικών σχημάτων της χώρας για την σχεδιαζόμενη ένταξη των...