Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κορυφαίοι  οινοχόοι μαγεύτηκαν από τον σαμιακό  αμπελώνα

«Ήρθαν για λίγο, μαγεύτηκαν πολύ». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, για την επίσκεψη γνωριμίας με τον σαμιακό αμπελώνα διακεκριμένων οινοχόων από την Ευρώπη.

Διακεκριμένοι οινοχόοι από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν αστέρια Michelin και ανήκουν στη γαστρονομική ελίτ της εστίασης, ήρθαν στη Σάμο για να γνωρίσουν το σαμιακό αμπελώνα και τα μοναδικά, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού.

Πρόκειται για sommelier που έχουν διακριθεί σε διεθνείς ή πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα, το μεράκι και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών και το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου, με τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό.

Με εμφανή τη βαθιά γνώση τους για το κρασί, συμμετείχαν με προσοχή και προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, ενώ, διθυραμβικά σχόλια έκαναν για τη σειρά των «Φυσικών Οίνων» και τα «Αρχέγονα Εδάφη».

«Στο τέλος της επίσκεψής τους, η άκρως θετική αξιολόγηση για τη Σάμο και τα κρασιά της, δεν κρυβόταν! Το ίδιο και η πρόθεσή τους να «ανοίξουν» νέες πόρτες για το σαμιώτικο κρασί.», αναφέρει ο ΕΟΣ Σάμου.

Η επίσκεψή τους που υποστηρίχθηκε ενεργά από το Συνεταιρισμό της Σάμου, οργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την Enterprise Greece.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Familia Torres, το καταλανικό οινοποιείο που είναι γνωστό για την αναβίωση γηγενών ποικιλιών σταφυλιών, διόρισε νέο γενικό διευθυντή τον Fabrice Ducceschi, ο οποίος...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Οινοποιία Μαλαματίνα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στις διεθνείς αγορές, προβάλλοντας δυναμικά τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, με δύο σημαντικές...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...