Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κορυφαίοι  οινοχόοι μαγεύτηκαν από τον σαμιακό  αμπελώνα

«Ήρθαν για λίγο, μαγεύτηκαν πολύ». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, για την επίσκεψη γνωριμίας με τον σαμιακό αμπελώνα διακεκριμένων οινοχόων από την Ευρώπη.

Διακεκριμένοι οινοχόοι από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν αστέρια Michelin και ανήκουν στη γαστρονομική ελίτ της εστίασης, ήρθαν στη Σάμο για να γνωρίσουν το σαμιακό αμπελώνα και τα μοναδικά, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού.

Πρόκειται για sommelier που έχουν διακριθεί σε διεθνείς ή πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα, το μεράκι και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών και το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου, με τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό.

Με εμφανή τη βαθιά γνώση τους για το κρασί, συμμετείχαν με προσοχή και προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, ενώ, διθυραμβικά σχόλια έκαναν για τη σειρά των «Φυσικών Οίνων» και τα «Αρχέγονα Εδάφη».

«Στο τέλος της επίσκεψής τους, η άκρως θετική αξιολόγηση για τη Σάμο και τα κρασιά της, δεν κρυβόταν! Το ίδιο και η πρόθεσή τους να «ανοίξουν» νέες πόρτες για το σαμιώτικο κρασί.», αναφέρει ο ΕΟΣ Σάμου.

Η επίσκεψή τους που υποστηρίχθηκε ενεργά από το Συνεταιρισμό της Σάμου, οργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την Enterprise Greece.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.