Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διακρίσεις από το Decanter για τα Λυραράκης Δαφνί Ψαράδες & Ασύρτικο Βόιλα

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

Στην τυφλή δοκιμή 59 κρασιών από γηγενείς αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες, δύο λευκά του οινοποιείου Λυραράκης διακρίθηκαν για την ποιότητά τους, αλλά και για τη σχέση ποιότητας-τιμής:

Δαφνί Ψαράδες 2024 – 92 βαθμοί
Ασύρτικο Βόιλα 2024 – 90 βαθμοί

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή* εξήρε το συνολικά υψηλό επίπεδο των ελληνικών λευκών κρασιών, δίνοντας έμφαση σε εκείνα που αναδεικνύουν τον αυθεντικό χαρακτήρα των γηγενών ποικιλιών μέσα από μια ήπια, λιγότερο τεχνική προσέγγιση. Με τα ξεχωριστά τους αρώματα, τη θαλασσινή φρεσκάδα και τον μέτριο αλκοολικό βαθμό, τα λευκά του Αιγαίου αποτελούν μια σύγχρονη έκφραση της αρχαίας αμπελουργικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Τέτοιες διεθνής διακρίσεις αποτελούν αναγνώριση τόσο των μοναδικών terroirs της Κρήτης, όσο και της διαρκούς μας δέσμευσης να αναβιώνουμε ξεχασμένες ποικιλίες, όπως το Δαφνί που καλλιεργούνταν ήδη από τα μινωικά χρόνια.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής ήταν τα εξής:

Lenka Sedlackova MW – DWWA Senior Judge, μέλος της κριτικής επιτροπής του προγράμματος Great Greek Wines, με ιδιαίτερο πάθος για τα ελληνικά κρασιά.

Ana Jackson MW – Κριτής DWWA από το 2011, με έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση λιγότερο γνωστών κατηγοριών κρασιού.

Terry Kandylis – DWWA Regional Chair για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα· βραβευμένος ως Καλύτερος Σομελιέ Ελλάδας (2015) και Moët UK Sommelier of the Year (2016).

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...