Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλη η οινική γκάμα της Βορείου Ελλάδος στα ΒορΟινά

Τα ΒορΟινά, η οινική εκδήλωση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο «σπίτι» της, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή εκδήλωση κρασιού στην Ελλάδα, μία μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γνώστες και μη της αέναης οινικής μας κληρονομιάς.
Άλλωστε τα ΒορΟινά, όπως και όλες οι εκδηλώσεις της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», στόχο έχουν την ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας στη χώρα μας, μέσω της γευστικής δοκιμής κορυφαίων οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, που θα προσφέρουν τη γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και κυρίως με τους δημιουργούς τους.

Στα ΒορΟινά συμμετέχουν τα 32 μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και πιο συγκεκριμένα:

1. Αμπελώνας Καμκούτη
2. Argyrakis Wines
3. Αργατία
4. Βαένι Νάουσα
5. Διαμαντάκος
6. Ευστρατία Ταζογλίδου
7. Zoinos Winery
8. Κατώγι Αβέρωφ
9. Kitrvs Winery & Vineyard
10. Κτήμα Άλφα
11. Κτήμα Βιβλία Χώρα
12. Κτήμα Βογιατζή
13. Κτήμα Γεροβασιλείου
14. Κτήμα Κατσαρού
15. Κτήμα Κυρ-Γιάννη
16. Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
17. Κτήμα Λειβαδιώτη
18. Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
19. Κτήμα Παυλίδη
20. Κτήμα Πόρτο Καρράς
21. Κτήμα Στεργίου
22. Κτήμα Τέχνη Οίνου
23. Κτήμα Φλόριαν
24. Κτήμα Φουντή
25. Μετόχι Μυλοποτάμου
26. Μπουτάρη
27. Oenops
28. Οινοποιείο Κεχρής
29. Οινοποιείο Πάντου
30. Οινοποιείο Ταραλά (Έλινος)
31. Το Κτήμα τ’ Αποστόλη
32. Tsantali
Σημειώστε πως στην εκθεσιακή διάταξη των τραπεζιών στα ΒορΟινά, τα τραπέζια των Οινοποιών θα είναι σύμφωνα με περιοχές ώστε το κοινό να μπορεί να δοκιμάζει μαζί κοινές ποικιλίες, terroir και στυλ κρασιών.

Στα τραπέζια των Οινοποιών, ο αμπελοοινικός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας!   Λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ακόμη και orange οίνοι, αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αποστάγματα, νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές, κλασικές ή new entry ετικέτες, από τις κορυφαίες οινοποιίες της χώρας.

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα λειτουργήσουν δύο θεματικά περίπτερα για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση:

– Ξεχωριστά στυλ κρασιού και τάσεις
– ΒορΟινά συν+

Επιπλέον, προ(σ)καλούμε το κοινό να συμμετέχει στον διαγωνισμό φωτογραφίας που προτείνουμε και έχει τον ευφάνταστο τίτλο «Φωτογράφισε την ετικέτα δίχως να αγγίξεις τη φιάλη»! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 21:00 ενώ στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση όπου οι τρεις πρώτοι/ες νικητές ή νικήτριες θα λάβουν ως έπαθλο από έξι διαφορετικές φιάλες των ΒορΟινών.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από αυτόρριζο αμπελώνα 45 ετών στα ορεινά της Μεσσηνίας το εκλεπτυσμένο Chardonnay της Οινοποιίας Ψαρούλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

REPORTS

Τα μυστικά μονοπάτια των οίνων και των αποσταγμάτων, που εξίταραν τα όνειρά του από μικρό παιδί, βλέποντας τον πατέρα του να αποστάζει τσίπουρο, στο...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.