Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό βραβείο για το Samos Vin Doux στον μεγαλύτερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο Berliner Wine Trophy

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς στο βάθρο της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και καταξίωσης.

Το Samos Vin Doux ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από ένα λαμπερό vin de liqueur. Είναι η ιστορική παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας του μοσχάτου στη Σάμο, είναι η πατρογονική κληρονομιά μιας οινικής διαδρομής που είχε (και έχει) πολύ κόπο, πολλούς αγώνες και κάματο, όραμα, έμπνευση μα και ελπίδα.Φέρει στη χρυσαφένια του γεύση όλα τα αρώματα της μοναδικής σαμιακής φύσης στο ορεινό της ανάγλυφο, τη γνώση και τη φροντίδα γενιών και γενιών αμπελοκαλλιεργητών για αυτό το μικρόρωγο μοσχάτο που μόνο σε πεζούλες ξερολιθιάς με την ευλογία του ήλιου, της βροχής και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας, αποδίδει τα πιο ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμη βραβείο το ΧΡΥΣΟ που επάξια κέρδισε στον  μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, το Berliner Wine Trophy 2024. Eίναι η απόδοση τιμής σε ένα ξεχωριστό οίνο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής μοσχάτων κρασιών που ξεχωρίζουν, όχι μόνο σε διαγωνισμούς μα κυρίως στην άποψη των καταναλωτών διεθνώς για την ποιότητά τους.

Το Berliner Wine Trophy που τελεί υπό την αιγίδα του OIV εδώ και μία 20ετία, θεωρείται από τους καλύτερους και πλέον έγκριτους διαγωνισμούς στον κόσμο, καθώς έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρότατα και αδιάβλητα κριτήρια επιλογής.

Η βράβευση του Samos Vin Doux μεταξύ των χιλιάδων ετικετών που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αυτήν τη σημαντικότατη οινική διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμη διάκριση που πιστοποιεί ότι ο μοναδικός σαμιακός αμπελώνας και οι άνθρωποί του, κάνουν το καλύτερο δυνατό!

 

Φωτογραφία: Μάνος Σπάνος

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο συνδυασμός ενός καλού κρασιού με το κατάλληλο τυρί είναι μια συνήθεια που δεν γνωρίζει σύνορα, και για αυτό έχει την τιμητική της, με...

REPORTS

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς ηγετικές φυσιογνωμίες δοκιμάζουν και επιλέγουν το μοσχάτο κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου. Η υψηλή του αναγνωρισιμότητα, ταυτόσημη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θεωρώ ότι ο παραγωγός έχει ευθύνη ακόµη και στο θέµα της διακίνησης του οίνου» θα πει αποφασιστικά ο Χρήστος Πανέρας, για να συµπληρώσει «δεν...

REPORTS

Τον δικό τους σύγχρονο μύθο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν αμπελουργοί και οινοποιοί της Μεσσηνίας, βάζοντας πλώρη για ΠΟΠ με όχημα το Φιλέρι και για μεγάλα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δύο μετάλλια απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη στα βραβεία Decanter World Wine Awards 2024. Συγκεκριμένα το κρασί της «Λύχνος Βιδιανό» βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο, ενώ...

REPORTS

Από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο, κανένας περιέκτης δεν γλιτώνει από τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων κρασιού στα σούπερ μάρκετ.

REPORTS

Στην ορεινή Αιγιαλεία ο φετινός χειμώνας γενικά ήταν μικρής διάρκειας και ήπιος, χωρίς βροχές και χιονοπτώσεις και η άνοιξη του ’24 ήταν εξίσου στεγνή...

REPORTS

Περισσότερα σταφύλια chardonnay οινοποιήθηκαν σε όλη την Αυστραλία το περασμένο έτος από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία, ωθώντας για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία τις...