Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υψηλή ποιότητα σταφυλιού, δείχνει το δελτίο τρύγου 2021 στην Αργεντινή

Η Αργεντινή είχε μια παραγωγή 10.1 εκατομμυρίων εκατόλιτρων (κατά προσέγγιση, διότι ο τρύγος μόλις τελείωσε). Η ποσότητα αυτή μαρτυρά 6.4% μείωση σε σχέση με πέρυσι, λόγω παγετού τον Οκτώβρη του 2020 και μεγάλου αριθμού χαλαζοπτώσεων, 28 για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον OIV.

‘’Το 2021 ήταν πολύ κρύος και βροχερός τρύγος. Πιστεύω όμως ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά για το είδος που αναζητώ εγώ, είχαμε σταφύλια με χαμηλά pH, χαμηλά αλκοόλ, με καλή ωριμότητα, καθόλου άσχημα!’’ διηγείται η Juanfa Suarez στο οινοποιείο Finca Suarez στην αμπελοοινική περιοχή Valle de Uco. Η Constanza Pimentel του οινοποιείου Bodega Caelum στο Lujan de Cuyo συμφωνεί. Η χρονιά φέτος ήταν πολύ καλή με όρους ποιότητας, στην περίπτωσή μας συγκεκριμένα. Είχαμε χαμηλές αποδόσεις με φυσικό τρόπο, ειδικά για το Malbec. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε έναν φυσικό “πράσινο τρύγο’’.΄΄

Ο Hubert Weber, οινοποιός στο οινοποιείο Bodegas y Cavas Weinert της περιοχής Lujan de Cuyo δηλώνει ότι τα ροζέ και τα λευκά είναι πολλά υποσχόμενα, με πολύ φρούτο και ωραία δομή. Τα κόκκινα είναι επίσης υποσχόμενα, αλλά με πιο πολλές διακυμάνσεις στην ποιότητα. Υπάρχει φρούτο, χρώμα, δομή, χρειάζεται μόνο να δει κανείς (αργότερα) την ικανότητα παλαίωσης της τανικής δομής των κρασιών’’.

Κάτι περίεργο συνέβη φέτος σε έναν αμπελώνα Malbec του οινοποιείου Bodegas y Cavas Weinert. 80% του σταφυλιού φαγώθηκε από πουλιά μέσα σε μερικές μέρες, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον, που ο Hubert εργάζεται εκεί, όπως ενημερώνει ο ίδιος. Το μόνο μέρος που ξέρουμε να έχει τεράστια προβλήματα στον αμπελώνα με πουλιά είναι η Νέα Ζηλανδία.

Πηγή bkwine.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...

REPORTS

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή,...