Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υψηλή ποιότητα σταφυλιού, δείχνει το δελτίο τρύγου 2021 στην Αργεντινή

Η Αργεντινή είχε μια παραγωγή 10.1 εκατομμυρίων εκατόλιτρων (κατά προσέγγιση, διότι ο τρύγος μόλις τελείωσε). Η ποσότητα αυτή μαρτυρά 6.4% μείωση σε σχέση με πέρυσι, λόγω παγετού τον Οκτώβρη του 2020 και μεγάλου αριθμού χαλαζοπτώσεων, 28 για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον OIV.

‘’Το 2021 ήταν πολύ κρύος και βροχερός τρύγος. Πιστεύω όμως ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά για το είδος που αναζητώ εγώ, είχαμε σταφύλια με χαμηλά pH, χαμηλά αλκοόλ, με καλή ωριμότητα, καθόλου άσχημα!’’ διηγείται η Juanfa Suarez στο οινοποιείο Finca Suarez στην αμπελοοινική περιοχή Valle de Uco. Η Constanza Pimentel του οινοποιείου Bodega Caelum στο Lujan de Cuyo συμφωνεί. Η χρονιά φέτος ήταν πολύ καλή με όρους ποιότητας, στην περίπτωσή μας συγκεκριμένα. Είχαμε χαμηλές αποδόσεις με φυσικό τρόπο, ειδικά για το Malbec. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε έναν φυσικό “πράσινο τρύγο’’.΄΄

Ο Hubert Weber, οινοποιός στο οινοποιείο Bodegas y Cavas Weinert της περιοχής Lujan de Cuyo δηλώνει ότι τα ροζέ και τα λευκά είναι πολλά υποσχόμενα, με πολύ φρούτο και ωραία δομή. Τα κόκκινα είναι επίσης υποσχόμενα, αλλά με πιο πολλές διακυμάνσεις στην ποιότητα. Υπάρχει φρούτο, χρώμα, δομή, χρειάζεται μόνο να δει κανείς (αργότερα) την ικανότητα παλαίωσης της τανικής δομής των κρασιών’’.

Κάτι περίεργο συνέβη φέτος σε έναν αμπελώνα Malbec του οινοποιείου Bodegas y Cavas Weinert. 80% του σταφυλιού φαγώθηκε από πουλιά μέσα σε μερικές μέρες, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον, που ο Hubert εργάζεται εκεί, όπως ενημερώνει ο ίδιος. Το μόνο μέρος που ξέρουμε να έχει τεράστια προβλήματα στον αμπελώνα με πουλιά είναι η Νέα Ζηλανδία.

Πηγή bkwine.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια προκαταρκτική έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ δείχνει ότι η συγκομιδή σταφυλιών στην Καλιφόρνια το 2024 είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 20 ετών.

REPORTS

Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση παράλληλα με το γαλλικό πρωτάθλημα τυφλής γευσιγνωσίας που διοργανώνει η La RVF.

REPORTS

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για το κρασί, μια νέα πρωτοβουλία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση...

REPORTS

Ο κλάδος του κρασιού διανύει μια περίοδο μετασχηματισμού που οφείλεται στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάρο της οινοποιητικής αναγέννησης της Θράκης αποτελεί το Κτήμα Κικόνες το οποίο με σεβασμό στην ιστορία, δέσμευση στη βιωσιμότητα και πάθος για τη δημιουργία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα υπερδραστήριο τετραήμερο γεμάτο ποιοτικό οίνο ολοκληρώνεται στις 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την ομπρέλα του Οινόραμα - της πιο επιδραστικής έκθεσης που...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Με τις εργασίες του κλαδέματος να βρίσκονται σε εξέλιξη στους κρητικούς αμπελώνες το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου συνιστά την...

REPORTS

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Θεόδωρος Γεωργόπουλος είναι επίσημα ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στην Προεδρία της Νομικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (DROCON) του...