Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υπόθεση απάτης ισχυρίζεται ότι το ισπανικό κρασί πέρασε ως γαλλικό

Ένα δικαστήριο του Μπορντό έχει αρχίσει να εκδικάζει μια υπόθεση που αφορά υποτιθέμενη απάτη μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης της παραποίησης εγγράφων για περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια μπουκάλια «γαλλικού» κρασιού, που προέρχονταν στην πραγματικότητα από την Ισπανία.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αρκετοί από τους ύποπτους, που εμπλέκονται στο φερόμενο σχέδιο απάτης για τη μεταβίβαση του ισπανικού κρασιού ως γαλλικού προσήλθαν ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Μπορντό στις 27 Οκτωβρίου.

Οι αρχές υπολόγισαν ότι αφορούσαν 34.587 εκατόλιτρα κρασιού, που ισοδυναμεί με περίπου 4,6 εκατομμύρια μπουκάλια, σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό δημοσίευμα France Bleu.

Το εν λόγω κρασί φέρεται να προέρχεται από την Ισπανία και μεταφέρθηκε πέρα ​​από τα σύνορα με περισσότερα από 130 φορτηγά βυτιοφόρα, προτού τελικά εμφιαλωθεί και επισημανθεί ψευδώς ως γαλλικό κρασί συμπεριλαμβανομένου του επιτραπέζιου οίνου, αλλά με ορισμένα μπουκάλια που λανθασμένα ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τις ονομασίες του Μπορντό.

«Είναι ένα απόλυτο ρεκόρ στην περιοχή, ένα δόλιο σχέδιο σε βιομηχανική κλίμακα», δήλωσε ο δικηγόρος της Fédération des Grands Vins de Bordeaux (FGVB) σύμφωνα με το France Bleu.

Το FGVB, το οποίο εκπροσωπεί 24 συνδικάτα κρασιού ή συνδικάτα στην περιοχή του Μπορντό, έχει συμμετάσχει στη δίωξη ως πολιτικός διάδικος στην υπόθεση.

«Έχουμε κινήσει αστικές διαδικασίες επειδή πολλά AOC του Bordeaux επηρεάζονται από κάτι που θα μπορούσε να συνιστά παραπλανητική εμπορική πρακτική», είπε ο διευθυντής της FGVB Yann Le Goaster στο Decanter μέσω email.

Η FGVB συμμετείχε στην υπόθεση παρόλο που οι όγκοι που επηρέαζαν άμεσα τις ονομασίες του Μπορντό ήταν πολύ μικροί σε σχέση με την ποσότητα κρασιού που εμπλέκεται στην υπόθεση που δεν έφερε γεωγραφική ένδειξη, πρόσθεσε.

Η απάτη φέρεται να ξεκίνησε το 2013, ένα vintage όταν οι ζεστές νύχτες και η εκτεταμένη σήψη οδήγησαν σε απότομες μειώσεις της παραγωγής. Συνεχίστηκε το 2014 και μέχρι το 2016, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Εκτός από πρόστιμα και αποζημιώσεις, ο εισαγγελέας της υπόθεσης ζήτησε ποινές φυλάκισης σε διάφορους βαθμούς, μεταξύ των οποίων και πολλά χρόνια.

Το δικαστήριο επρόκειτο να λάβει απόφαση στις 26 Ιανουαρίου 2023, ανέφερε το France Bleu.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι υπεράσπισης εξέθεσαν διάφορα επιχειρήματα κατά της υπόθεσης της εισαγγελίας. Ένας δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους, ένας έμπορος με έδρα τη Γαλλία, αναφέρθηκε στην εφημερίδα The Times ότι ο πελάτης τους πούλησε ισπανικό κρασί, αλλά δεν ήταν υπεύθυνος για το ότι αργότερα έγινε «Γάλλος» και δεν γνώριζε την απάτη.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Αντλώντας έμπνευση και ερεθίσματα από την οινική παράδοση των Γιάλτρων της Βόρειας Εύβοιας, που αποτέλεσε το παλαιότερο κρασοχώρι της ευρύτερης περιοχής, ο οινοποιός Κώστας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια πιο νέα φρέσκια πρόταση φέρνει το κτήμα RIRA με το ροζέ Pinot Noir του 2021 το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον στο Peloponnese Wine...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τις πλαγιές του Ολύμπου στις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και σε όλη τη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους...

REPORTS

Κολλινιάτικο, Μαύρο Καλαβρυτινό, Λαγόρθι και Τινακτορώγος έκαναν το ντεμπούτο τους στο οινικό κοινό της Αθήνας, στο πλαίσιο του Peloponnese Wine Festival που φιλοξένησε την...

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.