Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τόνοι σταφυλιών «αφέθηκαν να σαπίσουν» στην Αυστραλία

Η συνεχιζόμενη δασμολογική διαμάχη μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας έχει οδηγήσει στο να σαπίσουν εκατομμύρια σταφύλια στους αμπελώνες σε όλη τη χώρα, παρά τον καλό τρύγο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κινεζική αγορά για το αυστραλιανό κρασί, κάποτε το βασικό κανάλι πωλήσεων του έθνους των Αντιπόδων, έχει συρρικνωθεί κατά 97% από τότε που επιβλήθηκαν υψηλοί δασμοί το 2020. Η ποινή οδήγησε σε πλεόνασμα οινοποιήσιμων σταφυλιών που αφήνονται να χαλάσουν, καθώς οι παραγωγοί απλώς δεν μπορούν να τα προχωρήσουν.

Σύμφωνα με το ABC Rural, ο καλλιεργητής σταφυλιών Russell Lynch στο Cardross της Βικτώριας, άφησε 130 τόνους Shiraz να πέσουν στο έδαφος επειδή δεν άξιζε τίποτα, ενώ ο ίδιος απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος που βρέθηκε σε μια τέτοια θέση.

«Η συζήτηση είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν μείνει 15.000 τόνοι στα αμπέλια σε αυτήν την περιοχή και σίγουρα υπάρχει επίσης πολύ χύμα κρασί τριγύρω, εκατομμύρια λίτρα κρασιού σε αποθήκευση, που πραγματικά δεν έχει σπίτι σε αυτό το στάδιο», είπε ο Anthony Murphy στο Trentham Estate στη Νέα Νότια Ουαλία.

Έπειτα, οι συνολικές εξαγωγές αυστραλιανού κρασιού μειώθηκαν κατά 26% το έτος έως τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, εκτός των εξαγωγών προς την Κίνα, υπήρξε στην πραγματικότητα αύξηση 7% σε όρους αξίας για τους οινοποιούς της χώρας, που ανέρχεται σε AUS 2,03 δισεκατομμύρια δολάρια, την υψηλότερη αξία από το 2010.

Το αποτελεσματικό εμπάργκο της Κίνας στο αυστραλιανό κρασί έχει οδηγήσει σε τεράστια υπερπροσφορά, την οποία οι καλλιεργητές παλεύουν να πουλήσουν. Οι παραγωγοί αναγκάζονται να απορρίψουν τη σοδειά τους, κάτι που είναι ιδιαίτερα καταστροφικό καθώς πολλοί λένε ότι ο τρύγος του 2022 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες ποιότητας, μετά από βροχοπτώσεις μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες.

«Ήταν ένας πολύ απαιτητικός τρύγος, αλλά βγήκε πολύ καλύτερος από ό,τι νόμιζα ότι ήταν δυνατό», δήλωσε ο Stuart Holdern, ανώτερος οινοποιός στην Brokenwood Wines στην κοιλάδα Hunter.

Ορισμένα οινοποιεία κατάφεραν να παρακάμψουν τους συντριπτικούς κινεζικούς δασμούς μέσω διαφόρων πονηρών σχεδίων, όπως το Penfolds που άλλαξε την πηγή του κρασιού Rawson’s Retreat στη Νότια Αφρική για να αποφύγει το μποϊκοτάζ και να συνεχίσει τις συναλλαγές με την Κίνα. Στρατηγικές όπως αυτές, ενώ βοηθούν τις μεγάλες εταιρείες να διατηρήσουν τα αποτελέσματα τους, βοηθούν ελάχιστα τους καλλιεργητές της Αυστραλίας που αγωνίζονται.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Έντονο άρωμα, πλούσιες τανίνες και «σώμα», φρουτώδης χαρακτήρας, ισορροπία στοιχείων, χρώμα, υφή και υψηλό επίπεδο, είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται, ίσως για πρώτη φορά...

REPORTS

Ο συνδυασμός του φαγητού με το κρασί αποτελεί ένα συναρπαστικά δημιουργικό ταξίδι γεύσεων και γνώσεων. Για μερικούς, ο τρόπος που θα επιλεγεί ένα κρασί...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η... "ροζέ" εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο στις 29/05/2022.

REPORTS

Ανοίγει και πάλι τις εμβληματικές του θύρες για το κοινό, το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου από τις 20 Μαϊου 2022.

Copyright © 2020 | Η Υπηρεσία Winetrails.gr είναι Ιδιοκτησία της Εταιρίας Green Box A.E.